Abone Ol

Süleyman Soylu Krem Reklamını Yasaklattı: Kız kıza ne demek?

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da kanaat önderleriyle buluştu.

Süleyman Soylu Krem Reklamını Yasaklattı: Kız kıza ne demek?

Bir şampuan markasının saç ürünlerinden rahatsız olan Bakan Soylu, "'Kız kıza yakın olmak kadar doğal' diyor, tövbe estağfurullah. O reklamları tamamen kaldıracağız. Bu kadar basit."

Belediye otobüs duraklarında "Kız kıza yakın olmak kadar doğal" sloganıyla bir krem reklamının asılı olduğunu ifade eden Soylu, "Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar kıymetli hemşehrilerim. Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelsin? Yani Allah korusun ya. Şimdi belediye otobüs duraklarında bir reklam var gördünüz mü bilmiyorum. Ne diyorlar ona? Losyon mu diyorlar? Bir krem. Diyor ki; 'O kadar doğaldır' diyor. 'Kız kıza yakın olmak kadar doğal' diyor. Tövbe estağfurullah. Bakın Türkiye'yi getirecekleri ve getirmek istedikleri yer burasıdır. Ticaret Bakanımızla konuştuk. O reklamları tamamen kaldıracağız. Bu kadar basit. Böyle bir reklam biz kabul edemeyiz. İnsanımızın ahlakına, insanımızın yapısına yönelik bir reklamı elbette kabul edebilmek mümkün değildir."

Soylu, televizyon dizilerine 'LGBT'li karakterin sıkıştırıldığını' öne sürerek, "Neden? İnsanımızı alıştıracaklar. Ben söylüyorum, alınıyorlar da. Sen kendin billboardlar'da Kemal Kılıçdaroğlu olarak yazmışsın, 'Cinsel yönelimin her türlüsünü kabul edeceğiz.' demişsin. Erkekle erkek, kadınla kadının evlenmesini Türkiye'ye bir öneri olarak getiriyorlar. Neden? Çünkü bizi yıllardır yıkamadılar. Bizim güçlü bir aile yapımız var."