Abone Ol

Suikastçıların saldırdığı 1922 no’lu villanın sırrı dosyada

Gülen’in ABD’de geçici olarak tutuklanması için hazırlanarak ABD’ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderilen 15 sayfalık yazıda çarpıcı bilgiler yer aldı.

Suikastçıların saldırdığı 1922 no’lu villanın sırrı neydi?

Ankara Başsavcılığı'nca FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, FETÖ elebaşı Gülen'in ABD'de geçici olarak tutuklanması için hazırlanarak ABD'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilen 15 sayfalık yazıda çarpıcı bilgiler yer aldı.

Cumhurbaşkanı'na suikast girişimine ilişkin detaylar da yer alan yazıda, 15 Temmuz'da Erdoğan ve ailesinin Marmaris'te tatil yaptığı, darbe girişimini haber alır almaz otelden ayrıldığı belirtildi. Yazıda, teröristlerle çatışmaya giren Erdoğan'ın koruma polislerinden M.B.'nin de ifadesine yer verildi. Yazıya göre, M.B. ifadesinde, “Otele saldıran teröristler ‘Hani lan inlerimize girecektiniz, biz sizin inlerinize girdik, nerde o çabuk söyleyin nereye gitti, ne zaman ayrıldı, nereye gidiyor, şu an nerede?' dedi. Darbeciler, bir polis memuru tarafından Cumhurbaşkanı'nın kaldığı yer olarak 1922 numaralı villaya götürüldü. Teröristler bu villanın giriş kapısını ve içini otomatik silahlarla taradı” bilgisini verdi.

sözcü