Abone Ol

Star yazarı Ahmet Kekeç: Malum zatın amacı Erdoğan’ı Yüce Divan’a yollamaktı

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarına başlayan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun amacının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Yüce Divan’a yollamak olduğunu iddia etti.

Davutoğlu Erdoğan’ı Yüce Divan’a yollamak istedi

Kekeç bugünkü yazısında Davutoğlu’nun Şehir Üniversitesi’ne kayyım atanmasının ardından siyasilerin mal varlığının araştırılması çağrısında bulunmasını yorumladı.

Davutoğlu’nun Erdoğan’a hırsız demek istediğini savunan Kekeç, “Malum zat, biliyorsunuz, Başbakanlığa atandıktan sonra, 17/25 Aralık’ın mağdurlarını (bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı) Yüce Divan’da göndermek için çok çaba sarf etmişti. 

Tepki üzerine hedef daralttı.  İsmi geçen ‘dört bakan’ üzerinde yoğunlaştı. Medyadaki adamlarına da (Ahmet Taşgetiren gibi ilkesiz, düstursuz adamlarına) yazılar yazdırdı” ifadesini kullandı.

Ne olmuştu? 

Yeni parti kurma hazırlığında olan eski AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisi, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek için söylediği "Bunlar Halkbank'ı dolandırdılar" sözlerine yanıt verdi.

Davutoğlu, "Bu ülkeye hizmetten gayrı hiçbir hedef gütmemiş ve bütün bir ömrünü buna adamış bir başbakana 'dolandırıcılık' iftirasında bulunulmuştur" dedi.

Davutoğlu, "İstanbul Şehir Üniversitesi arazisine ilişkin asılsız ithamlara dair..." başlığıyla yaptığı açıklamasında "Üniversiteyi üniversite yapan araziler ve binalar değil, bilim insanları ve öğrencilerin oluşturduğu sosyal iklimdir. Her gördüğü araziye dolar hesabı ile değer biçenler bunu anlayamazlar" ifadelerini kullanırken, TBMM'de araştırma komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

Yazının devamı için tıklayın