Abone Ol

Deniz Zeyrek'ten AKP'li Göksu'ya: Hani yalandı?

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, pazar günkü yazısında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın vekâlet ettiği dönemde İBB'nin 3 milyar 300 milyon lira borçlandığını yazmıştı.

Deniz Zeyrek'ten AKP'li Göksu'ya: Hani yalandı?

Zeyrek, İBB Meclisi'ndeki verilere de yazısında yer verdi. Zeyrek, "Evet o yazı beni bağlar ama yazıda dikkat çektiğim israf ve savrukluk 16 milyon İstanbullu adına hem Sayın Vali'yi hem Sayın İmamoğlu'nu bağlar. Bir siyasetçi ve bir bürokrat olarak sıkıştıklarında el ele verip gazetecileri suçlamayı bırakıp önlerindeki enkazı kaldırmaya çalışmaları memleket için daha hayırlı olacaktır" dedi.

Zeyrek'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bir çift sözüm de hem İstanbul Valisi, hem de İstanbul Meclisi'ndeki AK Parti grubu ile iyi geçinme kaygısı ile hareket ettiğini düşündüğüm İmamoğlu'na: Benim yazım üzerinden SÖZCÜ'yü hedef alan AK Parti'liye yanıt verirken, “Orada Vali Bey'in şahsına dönük yanlış ifadeler vardır. Bunu ben de biliyorum. Şimdi yapacağım sunumda doğru ifadeleri aktaracağım. O da gazeteciyi bağlar” dediniz.

Gazetecilik hayatım boyunca ister sıradan vatandaş olsun, ister en üst düzey devlet görevlisi, hiç kimsenin şahsına ilişkin olumsuz değerlendirme yapmadım, yapmam. Bu ilkeyle, söz konusu yazımda da Sayın Vali'nin şahsına dönük tek bir “yanlış ifade” kullanmadım.

Evet o yazı beni bağlar ama yazıda dikkat çektiğim israf ve savrukluk 16 milyon İstanbullu adına hem Sayın Vali'yi hem Sayın İmamoğlu'nu bağlar. Bir siyasetçi ve bir bürokrat olarak sıkıştıklarında el ele verip gazetecileri suçlamayı bırakıp önlerindeki enkazı kaldırmaya çalışmaları memleket için daha hayırlı olacaktır"

Yazının devamı için tıklayın