Abone Ol

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz yeni parti ekibini yazdı: Babacan yazılır Daron Acemoğlu okunur

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve yeni parti hazırlıkları içinde olan Ali Babacan’ın ekibindeki isimleri yazdı.

Yılmaz yeni parti ekibini yazdı: Babacan yazılır Daron Acemoğlu okunur

Yılmaz, “Babacan'la çalıştığı iddia edilen ekip içinde en dikkat çekici isim, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu” dedi.

Acemoğlu’nun Türkiye’deki atmosfere ilişkin, “Kriz ekonomisi içindeyiz. Son 8-9 yılda büyümenin kalitesi düştü. Şirketlerin, bankaların bilançoları bozuldu. Yargısal, yapısal problemler arttı. Türkiye  verimliliği, üretkenliği 2002-2006 döneminde bıraktı. Ya bazı güçlü kuvvetlerin kararlarını değiştirmesi ya da demokratik süreçler içinde yeni hükümetlerin gelmesi gerekiyor. Bu konuda yeni sinyaller var. Son 3 yıldır IMF'den, yurtiçinden sesler bunu söylüyor. Kolay değil tabii.” dediğini aktaran Yılmaz, “Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde, 2013 yılı ‘Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’, Prof. Dr. Acemoğlu'na verildi” dedi.

Yılmaz yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Babacan'ın ekibinde, eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, eski Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin adı geçiyor.

Görevdeki siyasi ve kurumsal kadrolara davetleri olmadığını  Babacan'ın kendisi ifade ediyor.

Siyaset arenasında dillendirilen 3 isim var:

Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün.”

Yazının devamı için tıklayın