Abone Ol

Soylu Kılıçdaroğlu'nun Sorularına İftira Dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de bütçe görüşmelerinde kendisine yönelik ileri sürdüğü iddiaları 'iftira' ve 'dedikodu' olarak niteleyerek, "İftiralarını ispat etmezse şerefsizdir" sözünü yineledi.

Soylu Kılıçdaroğlu'nun Sorularına İftira Dedi

Kılıçdaroğlu, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuştu. Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik, "Soylu'nun Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? İddianameden çıkarılan sanıkların Soylu'nun oğlu ile ne ilişkisi var? İstanbul Emniyeti, Soylu'nun oğlunun aracını sanıklara kiraladığı için mi aradı? Soylu'nun Türkiye'den gönderdik dediği Sırp uyuşturucu lideri, hangi faaliyetleri yürüttü? Kolombiya'da yakalanan 5 ton kokainin sahibi kim?" sorularını yöneltti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde de, "'Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyor" demiş; Bakan Soylu'dan "iftirasını ispat etmezse şerefsizdir" yanıtı gelmişti. 

 

"İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir"
Soylu da Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin olarak benzer ifadelerle şu açıklamayı yaptı: 

"Kılıçdaroğlu; Polise, Jandarmaya, Mehmetçiğe, devlete "Cari açık uyuşturucuyla kapatılıyor" iftirasını ispat edemeyip lafın altında kalınca Jeremy Rifkin de tutmayınca bayatlamış iftira/dedikodularla gündem değiştirme çabasında. İftirasını ispat etmezse Kılıçdaroğlu şerefsizdir"