Abone Ol

Soylu, Akşener Arasında Tartışma Büyüyor: Mumya Benzetmesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki 'uyuşturucu' polemiği devam ederken, Soylu'nun Akşener'e "Mumya" benzetmesi tepki çekti.

Soylu, Akşener Arasında Tartışma Büyüyor: Mumya Benzetmesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘mumya’ benzetmesi yapılan bir video paylaştı.

UYUŞTURUCU TARTIŞMASI

Akşener 28 Temmuz’da uyuşturucu kullanımıyla ilgili şunları demişti: “Bir ülkede uyuşturucu pahalıysa bilin ki görev yerine getirilmektedir. 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir, ve bu ülkenin içine giriyor demektir ve bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir.”

Bunun üzerine Soylu, Twitter üzerinden Akşener’e şu sözlerle tepki göstermişti:

“Meral hanım; siyaseti yanlış öğrenmişsiniz, bunda bizim de payımız var. Uyuşturucuda tarihin en güçlü sonuçlarını alıyoruz. ‘Başbakan olacağın’(!) 15 Temmuz sonrası, uyuşturucu ölümleri 941’den, 2021 sonunda 270’e düştü. Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yapıyoruz. Uyuşturucunun kökünü kurutacağız… Meral hanım; Oturduğun büyükelçilere batının halini bir sor. Ha unutmadan, stajyer bakanlığın döneminde kaptagonu iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?”

Akşener, dün Yalova’da esnaf ziyareti sırasında genç bir kadının uyuşturucuyla mücadeleye ilişkin sorduğu soruya verdiği yanıtı Twitter hesabından paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da etiketlediği videoda şunları diyor:

“Ben sayın Soylu’nun o tweetlerine cevap vermemiştim. Siz şimdi dürttüğünüz için cevap vereceğim. Sayın Soylu diyor ki; ‘Uyuşturucuyla mücadele 2016, 15 Temmuz sonrası.’ Peki, AK Parti iktidarı 2002’de başladı değil mi? Sayın cumhurbaşkanımız o zaman başbakanımız mıydı? Evet. Demek ki bütün o süreç içerisinde katiyetle sayın Soylu iddiasına göre sevgili yavrucuğum, uyuşturucu mücadelesini bu arkadaşlar yapmamış. Şimdi ben sayın cumhurbaşkanına, sayın Erdoğan’a soruyorum; Süleyman Soylu’nun dedikleri doğru mudur? Captagon’la ilgili mevzuya girin, Google’a sevgili kızlarım. Kimin zamanında olduğunu anlarsınız. O ilgili kişi de şu anda sarayda. Tamam mı canım. Bak hiç bu cevapları vermeyecektim, sordunuz veriyorum şimdi. İyi ki de sordun.”

SOYLU’DAN MUMYA VİDEOSU

Süleyman Soylu, Twitter’da gece yarısından sonra Akşener’i merkeze alıp tüm muhalefeti eleştiren animasyon bir video paylaştı.

Söz konusu videoda İYİ Parti Gençlik Kolları’nın gündem olan ‘Dinozorlar’ isimli videosu tiye alınarak ‘mumyalar’dan bahsediliyor"

Soylu, ‘dinozor’ kelimesini ‘dinazor’ diye yazdığı paylaşımına şu notu düştü: “Bu gençler bir başka ‘Dinazor’lara aslında birer ‘mumya’ olduklarını hatırlatmışlar.”