Abone Ol

Son dakika: Türkiye ve İsrail'den Karşılıklı Büyükelçi Atama Kararı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile normalleşme kapsamında Türkiye'nin Tel Aviv'e büyükelçi atayacağını duyurdu. İsrail'den de olumlu adım geldiğini belirten Çavuşoğlu, "Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor" dedi.

Son dakika: Türkiye ve İsrail'den Karşılıklı Büyükelçi Atama Kararı

Türkiye ile İsrail arasında normalleşme sürecinde kritik büyükelçi adımı! Son gelişmeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmen duyurdu. Çavuşoğlu "Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.

 İSRAİL'DEN DE OLUMLU ADIM GELDİ"

İsrail ile büyükelçilerin karşılıklı olarak kısa sürede atanacağını duyuran Bakan Çavuşoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Yeni hükümet göreve geldikten sonra İsrail’de diyalog süreci başlamıştı. Sonuçta ilişkilerin normalleşmesi konusunda atacağımız adımlar içinde büyükelçileri atamak da vardı. Büyükelçilerin atanması konusunda çalışmaları başlattık diye açıklama yapmıştık. İsrail’den de olumlu adım geldi. Türkiye olarak İsrail’e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun. Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor."

Çavuşoğlu öte yandan "Filistin'in haklarını savunmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

İsrail Başbakanı Lapid ise karşılıklı büyükelçi atanma kararının alınmasıyla ilgili değerlendirmesinde "İki ülke ilişkilerinin yenilenmesi bölgesel istikrar için önemli" şeklinde konuştu.