Abone Ol

Muharrem İnce’den Star TV canlı yayında önemli açıklamalar

Muharrem İnce Nazlı Çelik'in sorularını yanıtlıyor. Canlı yayınlıyoruz.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili eleştirilerine alkışla destek veren 2'nci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’e yönelik eleştirilerine açıklık getirdi.

Temel’in iftara katılmasına herhangi bir itirazı olmadığını vurgulayan İnce,” Erdoğan orada ordu, bayrak, millet demiyor; Muharrem İnce diyor, çırak diyor. Partililer alkışlıyor, parti amblemleri var, o da alkışlıyor. Ben buna kızıyorum, bu siyasi bir faaliyettir” dedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni ziyaret etmesinin arkasının Dekan Prof. Dr. Alaattin Duran’ın görevden alınmasını da hatırlatan İnce, “Ben çağırsam gelemez korkudan. Benim derdim bu. Yoksa iftara katılmış, katılmamış benim umrumda değil. Ama beni eleştirirken alkışlayamaz, ordu mensupları siyasi faaliyetlere karışamazlar” diye konuştu.

Star TV’deki Seçim Özel programında Nazlı Çelik’in sorularını yanıtlayan İnce’nin açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

"Dün İstanbul'daydık. 5  ilçede büyük miting yaptık. Akşam bazı büyükelçilerle buluştuk. Beni tanımak istiyorlar. Ne düşünüyorsunuz? AB, NATO, S-400 hakkında fikirlerimi merak ediyorlar. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağımı merak ediyorlar.

Kars'ta mükemmel mitingler oldu. Karslı kardeşlerime de Van'lı kardeşlerime de çok teşekkürederim.

Ben Meclis'te 340 sandalye hedefimiz var.

Ben Sayın Generalin iftara katılmasında hiçbir sakınca görmüyorum. Bu kampanyada söylenen 7-8 yalanı açıklayıp, ona geleyim. TİKA’yı kapatacağım söyleniyor, ağzına almadım. İki, iftara katılmasına karşıymışım. Hayır, pekala katılabilir. Erdoğan orada ordu, bayrak, millet demiyor; Muharrem İnce diyor, çırak diyor. Paritliler alkışlıyor, parti amblemleri var, o da alkışlıyor.

Ben buna kızıyorum, bu siyasi bir faaliyettir. Ben çağırsam gelemez korkudan. Benim derdim bu. Yoksa iftara katılmış, katılmamış benim umrumda değil. Ama beni eleştirirken alkışlayamaz, ordu mensupları siyasi faaliyetlere karışamazlar.

"Zavallılıklarından söylüyorlar bu yalanları"
-(Özür bekliyor musunuz?) Özür bekliyorum tabii. Yarın ben cumhurbaşkanı olduğumda, Erdoğan’ı eleştirirken alkışlasa Erdoğan’ın, AK Partili kardeşlerimin hoşuna gider mi? Vicdanlarına sesleniyorum.

Ben seneye iftarda Erdoğan’a verip veriştiriyorum, general de beni alkışlıyor alkışlama derim. Bir kere zaten üniformasıyla davet etmem. Onların işi değil bu.

-İftara katıldığına kızıyormuşum, hayır kızmıyorum. Fabrikaları kapatacakmışım, köprüleri yıkacakmışım, yardımları kesecekmişim. Zavallılıklarından söylüyorlar bu yalanları. Bir de imam hatip lisesi konusu var. Ben öğretmenlik yaptım imam hatip lisesinde.

-(İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları hakkında)Erdoğan’ın Bafra’da ne dediğine bakarsanız, Soylu’nun ne kalitede bir adam olduğunu anlarsınız. Benim kimliğim, duruşum, geçmişim belli. Bunlar bana yapışmaz. Gülüp geçerim. FETÖ’cü, PKK’lı arıyorlarsa kendilerine baksınlar. PKK’lı arıyorlarsa eski Diyarbakır milletvekillerine baksınlar.  FETÖ’cü arıyorlarsa Bekir Bozdağ’a baksınlar.

-Sayın Erdoğan sen benim telefonlarımı mı dinliyorsun? FETÖ’yle beraber dinliyordunuz, şimdi onlar gitti kendiniz mi dinliyorsunuz.

(Erdoğan'ın "İnce'nin annesi rahatsız" söylemi) Annemle mi konuşturn? Annemle bir tanışıklığın mı var? Rizeli olmak dışında bir ortak noktanız mı var? Yalan söylüyor.

(Gülen'in iadesi) ABD veya başka ülkeler laf ediyorlar yargı sistemi güvenilmez diye. Onu geçtim biz yargı sistemine güveniyor muyuz;? Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkan yargıçlar adalet dağıtamaz. Neden ellerine koz veriyoruz. 81 milyon yargının adaletli, tarafsız bağısız olduğuna inandırırsak, ikna etmemiz kolaylaşır. Siz önce kendinizi düzelteceksiniz. Yargı Erdoğan'ı da yargılasın. Yargı düzeni değiştireceğiz.

(Kılıçdaroğlu'nun İnce'yi aday göstererek kendi koltuğunu sağlama aldığı iddiası) Erdoğan'ı ziyarete gittiğimde Erdoğan yüzüme "Bay Kemal sizi harcadı, genel başkan olacaktın olamayacaksın" dedi. Ben dedim ki "Genel Başkan birini harcadı ama beni, değil sizi harcadı." Genel Başkan'ın yaptığı kolay bir şey değil, zor iştir. Egoları yıkıp atmak kolay değil.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayıdır. Kazanacaktır. Oylarına hiçbir şey olmayacaktır merak etmesinler.