Abone Ol

Son dakika: Mansur Yavaş'a soruşturma açıldı

Mansur Yavaş'a "Suçu yetkili makamlara bildirmemek" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Son dakika: Mansur Yavaş'a soruşturma açıldı

Mansur Yavaş hakkında "sahte senet" iddiasıyla şikayette bulunan Necmettin Kesgin geçtiğimiz günlerde iddialarına bir yenisin daha eklemişti. Yavaş’ın, kendisine müstehcen içerikli tehdit mesajları attığını öne süren Kesgin, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, adli sicil belgesini göstermişti.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın sahte senet tahsilatına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanma, kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlamasından hazırlanan iddianame kapsamında ifade vermesi beklenirken, yeni bir gelişme daha yaşandı. İşadamı Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SUÇLAMA: MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜ BULUNDURMAK

Suç duyurusu dilekçesinde Yavaş'ın, Keskin'e dava açtığı ve içerisinde müstehcen görüntü bulunduğunu belirttiği bilgisayarı 2014 yılından beri elinde bulundurarak müvekkiline şantaj yaptığı ayrıca suç unsuru bilgisayarı savcılığa teslim etmediği belirtildi. Yavaş hakkında, "TCK 278. maddesine göre işlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmemek ve TCK 226. Madde'ye göre elinde müstehcen görüntü bulundurmak" suçlamalarından soruşturma başlatılması talep edildi. Dilekçeyi değerlendiren savcılık söz konusu suçlamalarla ilgili soruşturma başlattı.

(SABAH)