Abone Ol

Son dakika: Malatya’da 4.4’lük korkutan deprem

Son dakika: Malatya'da Battalgazi ilçesi 4.4 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Sarsıntı kısa süreli paniğe neden olurken, can ve mal kaybı olmadı.

Son dakika: Malatya’da 4.4’lük korkutan deprem

İçişleri Bakanlığı Acil ve Afet Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde alınan bilgiye göre Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 23.57'de 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Kısa süreli paniğe neden olun deprem Malatya'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerde de kısmen hissedildi. Kısa süren depremde, can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

MALATYA VALİSİ: OLUMSUZ DURUM YOK

Malatya Valisi Aydın Baruş ise yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ekiplerin sahada inceleme ve araştırma yaptığını belirten Baruş, "Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yok. Ekiplerimiz depremin merkez üssü olan mahallelerdeki incelemelerini sürdürüyor." dedi.

Vali Baruş, gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

AFAD'dan Malatya'da gece yarısı meydana gelen depremle ilgili yapılan ilk açıklamada, "Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 23.57'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KANDİLLİ, DEPREMİN ŞİDDETİNİ 4 OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak ölçtü. Kandilli'nin verilerine göre deprem yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.