Abone Ol

Son Dakika- Kılıçdaroğlu: Eylül Ayında Seçim Bekliyorum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) teftişlere ilişkin konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, denetim yapacak müfettişlerin vicdanına güvendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Eylül Ayında Seçim Bekliyorum

Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

CHP liderinin sözlerinden satır başları şu şekilde:

-(İBB’ye teftiş) Teftişe karşı değiliz. Belediye başkanlarına da söyledim itiraz etmeyin diye ama ortada bir terör bağlantısı varsa ve savcılık temiz kağıdı verdikten sonra İBB işe alırken ne yapsın? İBB’nin MİT’i mi var? Bir kumpas. İstanbul’u almamızı haz edemiyorlar.

-(İmamoğlu’nun görevden alınması ihtimali) Böyle bir ihtimal görmüyorum. AKP içerisindeki vicdan sahibi kişiler bile bunun olmaması gerektiğini söylüyor.

-Müfettişlerin talimatla bu işi yapacağını sanmıyorum. İşin doğasına aykırı. (AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan) Kendisini kendine şikayet ediyor. Terörist varsa bul kardeşim.

- (TÜİK’e alınmaması) İçeri alınsaydım Merkez Bankası’nda ne yaptıysam aynısını yapacaktım. ENAG’ı, alışverişte karşılaşılan rakamları soracaktım, vatandaşın tepkilerini dile getirecektim.

-Eylül ayında seçim bekliyorum. Ekonomiyi daha fazla götüremezler.

Ayrıntılar geliyor…