Abone Ol

SON DAKİKA Çeşme ve Datça Ormanları Alev Alev Yanıyor

Datça'ya bağlı Mesudiye Kocadağ’da henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgârın etkili olduğu bölgede yangına havadan müdahale ediliyor. İzmir'in Çeşme ilçesinde makilikte yangın çıktı. Havadan ve karadan müdahale edilen alevlerin ormanlık alana sıçramaması için çalışmalar sürüyor.

SON DAKİKA Çeşme ve Datça Ormanları Alev Alev Yanıyor

Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki'nin aktardığına göre yangına, 7 uçak, 14 helikopter, 75’i arazöz toplam 96 iş makinası, çok sayıda itfaiyeci ve orman işçisiyle karadan müdahale sürüyor.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yangının durumu anlık olarak İHA görüntüleri ile yangın yönetim merkezimize aktarılıyor. Bölgede bulunan hava ve kara araçları yangının ilerleyişine göre cephelere sevk edilmeye devam ediliyor. Lütfen yangın bölgesinde bulunan yollarda trafik oluşturacak hareketlerden kaçının!" uyarısı yapıldı.

Datça Kaymakamı: Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor

Datça Kaymakamı Mesut Çoban, AA muhabirine, yangına kısa sürede müdahale edildiğini söyledi. Ekiplerin özellikle havadan yoğun bir şekilde çalıştığını vurgulayan Çoban, "Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor. Ancak bölgede yoğun bir duman oluştu" dedi. Bölgede rüzgârın etkili olduğunu aktaran Çoban, ekiplerin alevleri kısa sürede kontrol altına almasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Muğla Valiliği'nden açıklama

Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır” denildi. Açıklama şöyle:

"Datça Mesudiye Kocadağ mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştır. Şiddetli rüzgârın da etkisiyle büyüyen orman yangınına 9 helikopter, 5 uçak 20 arazöz 9 su tankeri 3 dozer ile müdahale edilmektedir. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır."

İZMİR'DE ORMAN YANGINLARI SON DURUM 

Alaçatı Barajı yakınlarındaki makilikten, saat 13.45 sıralarında alevler yükselmeye başladı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 5 helikopter, 15 arazöz, 4 dozer ile İzmir Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçlarıyla yangına müdahale ediliyor.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

İzmir-Çeşme otoyolu yangın nedeniyle trafiğe kapandı

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, İzmir-Çeşme otoyoluna kadar ilerledi. Bu nedenle, İzmir-Çeşme otoyolunun Uzunkuyu mevkii, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle trafiğe kapandı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), İzmir’in Kınık ilçesinde çıkan orman yangınına ilk müdahalenin gerçekleştirildiğini bildirdi.

OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yeşil Vatan’ı alevlerden korumak için farklı şehirlerde mücadele ediyoruz. İzmir Kınık’ta çıkan orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. 2 helikopter, 16 arazöz ve 1 dozer cepheye sevk edilmiştir” ifadelerine yer verildi.