Abone Ol

Biden'dan flaş açıklama: Diktatörlerle ahbaplık dönemi bitecek

Demokrat Parti Kurultayı'nın dördüncü ve son gününde başkan adayı Joe Biden, Delaware eyaletinin Wilmington kentinden partililere hitap etti.

Biden'dan flaş açıklama: Diktatörlerle ahbaplık dönemi bitecek

"Türkiye'de Erdoğan'a karşı muhalifleri desteklemeye devam edeceğim" sözleriyle büyük tepki çeken Biden, 22 dakika süren konuşmasında, ülkenin karanlık bir dönemin içinde olduğunu, eğer başkan seçilirse bu karanlığı bitirip bölünen halkı yeniden birleştireceğini söyledi.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre Biden, Başkan Trump’ın ülkede “çok fazla öfke, çok fazla korku, çok fazla bölünmeye” yol açtığını belirterek “Burada ve şimdi size söz veriyorum, bana başkanlığa emanet ederseniz, karanlığın değil ışığın müttefiki olacağım. İnsanlar için bir araya gelme zamanı artık geldi. Amerika’daki bu karanlık dönemin üstesinden gelebiliriz ve geleceğiz. Gururlu bir Demokratım ve partimizin bayrağını genel seçimlere taşımaktan gurur duyacağım. Bu nedenle, ABD Başkanı adaylığını büyük bir onur ve alçakgönüllülükle kabul ediyorum” dedi.

'DİKTATÖRLERLE AHBAPLIK BİTECEK!'

Biden, Trump yönetiminin çıkardığı yeni yasayla yaklaşık 20 milyon kişinin sigortalarının ellerinden alındığını, Obama’nın getirdiği sağlık sigortasından yararlanan 15 milyon kişinin de bu rakamın içine dahil olduğunu söyledi.

Biden, “Başkan Obama'dan bahsetmişken, sekiz yıldır Başkan Yardımcısı olarak hizmet etmekten onur duyduğum bir adam. Teşekkür ederim Sayın Başkan. Sen harika bir başkandın. Çocuklarımızın örnek alabileceği bir başkan. Ancak şu andaki görevde olan başkan hakkında kimse bunu söylemeyecek. Bu başkan hakkında bildiğimiz bir şey varsa eğer ona bir dört yıl daha verilirse her şey son dört yıldır yaşandığı gibi olacak. Hiçbir sorumluluk almayan, liderlik etmeyi reddeden, başkalarını suçlayan, diktatörlere yakınlaşan ve nefret ve bölünme alevlerini körükleyen bir başkan. Sizin için, aileniz, çocuklarınız için istediğiniz Amerika bu mu?” diye sordu.

Deutsche Welle ise Biden'ın konuşmasındaki o bölümü şöyle aktardı: "Müttefiklerimiz ve dostlarımızın yanında duran bir Başkan olacağım. Karşıtlarımıza, diktatörlerle ahbaplık döneminin sona erdiğini açıkça göstereceğim