Abone Ol

Sol Buluşmada Erdal Güney Konseri

Dünya Barış Parkı'ndaki Sol Parti etkinliğinde konser veren Erdal Güney şarkılarıyla parkta toplanan kalabalığa coşkulu anlar yaşattı.

Sol Buluşmada Erdal Güney Konseri

Erdal Güney hem kendi şarkılarını hem de sevilen ezgileri seslendirdi.

Konser öncesi konuşan Sol Parti Genel Başkanı Alper Taş, örgütlenmenin önemine vurgu yaptı.

Erdal Güney Kimdir?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olan Mersinli Erdal Güney Ferhat Livaneli, Kemal Kaplan, Tahsin İncirci, Jerair Arslanyan ve Elmira Aşrafov gibi isimlerden müzik dersleri almıştır.

Sol Buluşmada Erdal Güney Konseri - Resim: 1

1993 yılında davet edildiği Fransa Metz’de kültür kuruluşunda 1 yıl bağlama dersleri vermiştir. Ardından Anamur Ören Belediyesi Kültür Merkesinde bğalama dersleri vermiş ve koro çalışmaları yapmıştır.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema Televizyon Bölümünde yüksek lisans yapmış aynı üniversitenin Sinema Televizyon Bölümünde film müziği dersleri vermiştir.

Sol Buluşmada Erdal Güney Konseri - Resim: 2

Bugüne kadar Güney Türküleri, Yakımlar, Köprüler, Aşkıya, Unutulmayanlar, Yemin, Hatırla Sevgili, Elveda Rumeli, Asi Ruh, Bir Kıyıdan, Perihel, Benimle Oynarmısın, Babacım Babacım isimli albümleri imzasını atmıştır.

Ayrıca; İlk Göz Ağrısı, Hatırla Sevgili, Yemin, Dicle, Elveda Rumeli, Balkan Düğünü ve Bu Kalp Seni Unutur mu? dizileri ve Unutulmayanlar, Gitmek, Denizden Gelen, Divanyolu, Benimle Oynarsısın ve Kutsal Bir Gün adlı sinema filmlerin müziklerini hazırlamıştır.