Abone Ol

SKANDAL! Ünsal Ban'ın Adliyeye Getirilişini Çeken Gazetecilere Emniyet Amirinden Tehdit!

Gözaltına alınan eski THK Üniversitesi Ünsal Ban’ın adliyeye getirilişini fotoğraflayan gazetecilerin odası, Gasp Büro Amiri tarafından basıldı, “Fotoğrafları yayınlayamazsınız” denildi.

SKANDAL! Ünsal Ban'ın Adliyeye Getirilişini Çeken Gazetecilere Emniyet Amirinden Tehdit!

Sedat Peker’in rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan ve Peker’e gönderdiği iddia edilen video nedeniyle gözaltına alınan eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın adliyeye getirilişini fotoğraflayan gazetecilerin bulunduğu basın odası, Gasp Büro Amiri tarafından basıldı.

T24’te yer alan habere göre, basın odası kapısına gelen 3-4 polis, gazetecileri şüpheli gibi kapıya dizerek, "Siz burada bekleyin, amirimiz gelecek" dedi. Daha sonra polislerden biri basın odasında otururken, diğerleri kapıda beklemeye başladı. Polislerden biri, "Fotoğrafları yayınlayamazsınız, amirimiz gelecek, o izin verirse fotoğrafları yayınlayabilirsiniz" dedi.

Bir süre sonra gasp büro amiri, beraberindeki 2 polisle basın odasına gelerek, gazetecilere "Size adamın getirileceğini kim söyledi? Pat diye çıkıp nasıl fotoğraf çekersiniz. Biz haber değeri olan şeyleri zaten veriyoruz. Burada gizli bir iş yapıyoruz" diyerek gazetecilere çıkıştı.

Bir gazetecinin, "Neyin haber olup olmayacağına siz mi karar vereceksiniz? ‘Bizim verdiğimizi yazın, vermediğimizi yazamazsınız’ mı diyorsunuz” şeklindeki tepkisi üzerine amir, gazetecilerin çalıştığı kurumları öğrenmeye çalıştı ve basın odasından ayrıldı.

Amirin ayrılmasından sonra da beraberindeki polis memurlarından bir kısmı basın odasının tam karşısında bulunan banklara oturarak bekledi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şubesi de, saat 15:30 itibariyle basın odasının önünde hala polislerin beklediğini bildirdi, “Öncelikle polisleri hemen çekin” dedi.