Abone Ol

Siteyi kadınlar için açtık, erkekler akın etti!

Türkiye'de ilk kez zevk ürünleri satan bir site kuran iki kadın. Kadınlar, seks ve ilişkiler konusunda çarpıcı analizlerde bulundular.

Siteyi kadınlar için açtık, erkekler akın etti!

Selin Keleşer ve Sonay Onur kız sonbetlerinden ilham aldı, zevk ürünleri sattıkları sihirlidokunuslar.com.tr sitesini yarattı:

Amacımız kız sohbetlerinin üzerine gidip, utangaçlığı yıkmak

Seks shop açma fikri nereden geldi?
Sonay Onur: Kız sohbetlerinde seks ve ilişkiler konusu geçer ya… Almanya’da büyüdüğüm için ben rahatım bu konuda konuşurken ama Türkiye’de kızlarda büyük bir çekingenlik olduğunu gördüm. Almanya’da her köşede kızlar toplanıp, bir seks shop’a gidebilirken Türkiye’de bu mümkün değil.

O kadar yaygın yani orada?
Sonay Onur: Evet, her köşede bulursunuz. Avrupa’nın hemen her ülkesinde aynı durum söz konusu.
Selin Keleşer: Burada biliyorsunuz kız sohbetleri çok meşhur, sihirlidokunuslar.com.tr diye bir site açma fikri de bu sohbetlerden doğdu. Bir yıla yakın İngiltere’de yaşadım, orada bu tarz konuları herkes çok rahat dile getirebilir. Bizde bu işleri online platformda yürütmek bile çok zorken, Avrupa’da zincirleşmiş mağazalar vardır. Ülkemizde kendini tatmin etme, cinsellik, seks gibi kelimelerde ne kadar önyargılı yaklaştığını görüyoruz. Üstelik seks, herkesin yaşadığı bir şeyken iş konuşmaya geldiğinde herkesin uzak durduğu bir konu.

Seks shop konulu bir röportaj yapmam istendikten sonraki bir saati şöyle özetleyebilirim: Bolca stres, çokça mızırdanma…
Selin Keleşer: Kesinlikle öyledir. Türkiye’yi sadece İstanbul olarak kabul etsek, çok daha rahat konuşabiliriz ama bu işin bir de Doğu kısmı var. Anadolu’daki insanlar için bunları konuşmak, hatta yaşamak bile çok ayıp. Kaldı ki İstanbul gibi büyük şehirlerde bile rahatlıkla konuşulmuyor bu konular. Bizim amacımız o kız sohbetlerinin üzerine gitmek, o utangaçlığı yıkmak. Savunduğumuz işin iki boyutu var, biri sağlık diğeri özgürlük. Sağlıklı bir cinsel hayat için insanlar ne yapmalı bilgi sahibi olsunlar istiyoruz. Biz tüm eski öğretileri bir kenara bırakıyoruz ve bize biçilen tüm tanımlamaların ötesinde, kendi özgür dünyamızı yaratıyoruz...
Sonay Onur: Şunu söylüyoruz, sihirlidokunuslar.com.tr ile belki Hürrem gibi tarihe adımızı yazamayacağız ya da Eva Peron’luk oynamayacağız ama ‘kadın’ olarak kendi içimizdeki sesi daha fazla bastırmadığımız hayatlarımıza, renkli ve eğlenceli dokunuşlarla, günümüzde hâlâ bir tabu olarak görülen cinselliğin, aslında yaşamımızın en doğal yönü olduğunu keşfedeceğiz.

Ailenize “Ben seks ürünleri satıyorum” demek kolay oldu mu?
Sonay Onur: Tabii ki olmadı. İnternet sitemizin hazırlıkları nihayet bittikten sonra adım adım açıldık.

Neydi o cümle?
Sonay Onur: “Ben bir iş kurdum” diye girdim konuya. Doğrudan “Biz seks oyuncağı satıyoruz” değil de, “Zevk oyuncakları, sekssesuar, iç giyim satıyoruz” dedim.
Selin Keleşer: Annemi oturttum, elimde laptop. “Anne biz Sonay’la bir iş kurduk, çok güvendiğimiz bir fikirdi. O yüzden size danışmadan hareket ettim, şimdi sana ne olduğunu göstereceğim ama önyargılı davranma, önce bir incele” dedim ve laptop’u ona doğru çevirdim. Önce neye uğradığını şaşırdı, sonra yavaş yavaş tebessüm etmeye başladı.

Markanızın adı ‘Sihirli Dokunuşlar’. Neden bu adı tercih ettiniz?
Selin Keleşer: Çünkü bu bir temas, bir dokunma meselesi. Yaptığımız işi mutluluğa giden sihirli bir yol olarak gördük. O yüzden bu adı seçtik.

En çok ne satın alınıyor?
Sonay Onur: En çok ‘We Vibe’ (Çiftler için vibratör) satıyor. Bu ürünü hem erkek hem kadın kullanabildiği için açık ara o önde gidiyor. Ondan sonra iç çamaşırları ve arkasından Tenga (erkek mastürbatörü) geliyor. Kadınlar eşlerine Tenga ürünlerini hediye ediyorlar ki bir aldatma durumu olmasın.

Sipariş müşteriye kaç günde ulaşıyor?
Selin Keleşer: En geç üç gün içinde. Acil kargo isteyen çok oluyor. “Üç işgünü içinde elinizde olur” diyoruz, “Hayır hemen bu akşam gelsin” diyorlar. Her sipariş çok acil ve her sipariş cumaya yetişmeli (gülüyor).

Gizlilik nasıl sağlanıyor?
Sonay Onur: Birçok müşteri adresini bile vermek istemiyor. Paket gizli olarak hazırlanıyor ve üzerinde ‘Sihirli Dokunuşlar’ yazmıyor. Çoğunluk kapıda ödemek istiyor. Özellikle nakit ödemeyi tercih ediyorlar ki geride iz kalmasın (gülüyor).

Online satış yapmayan seks shop’lardan farkınız ne?
Selin Keleşer: Ürün, marka ve kalite çok farklı. Orada ortam erkeklere yönelik ki bir kadın oraya gönül rahatlığıyla giremez. Ama sihirlidokunuslar.com.tr olarak bizim kuruluş amacımız kadınlara yönelik. Yüzde 90 kadın ürünleri satıyoruz. Gerçi siteyi kadınlar için kurduk ama geçen süreçte gördük ki bizden alışveriş yapanların yüzde 60’ı erkek.

Mağaza açma niyetiniz var mı?
Sonay Onur: Çok istiyoruz ama önce Türkiye’de bazı şeylerin değişmesi gerek. Umarız ileride insanlar rahatlıkla mağazaya gidip orada satış danışmanlarıyla konuşarak alışveriş yapabilecek bilince ulaşır.

Bir zamanlar şişme Fatmagül için patent başvurusu yapılmıştı.
Sonay Onur: Şişme bebekler sektörde çok ilgi görüyor, siteye bakıp da şişme bebek olmadığını gören erkekler soruyor neden yok diye. Kadınlar olarak biz ne kadar iğrensek de, erkekler inanılmaz ilgileniyor.
Selin Keleşer: Realistik ebatlarda ve cinsel organları realistik şekilde yapılmış bir üründür şişme bebek. En kalitelisi, yapısı ve dokusuyla o kadar doğal durur ki adam yanında gerçek bir kadın varmış gibi olur. Ki zaten erkeklerin ilk sorduğu ürün şişme bebek.
Sonay Onur: Ünlü porno yıldızlarının şişme bebeğini bile yapıyorlar.
Selin Keleşer: Erkek, partneri yoksa o hisse en yakın olan şeyi tercih ediyor. Görüntü ne kadar doğru, ne kadar gerçek biz değerlendiremeyiz, tamamen kendi seçimleri.

Baktığımızda en muhafazakâr ülkelerin tecavüzün en yaygın olduğu ülkeler olduğunu görüyoruz.
Selin Keleşer: Cinselliğin bir tabu olarak görüldüğü, bütün o dürtülerin, duyguların bastırıldığı ülkelerde maalesef tecavüz sık yaşanan bir durum. Siz bile bir seks shop denildiğinde duruyorsunuz çünkü ülkemizde çocukluktan itibaren size bazı duvarlar öğretiliyor. Ve siz bu duvarları, bu tabuları yıkamıyorsunuz. Belli bir yaşa geldiğiniz zaman cinsellik doğanın kanunu. İçinizde bu duygu var ve bunu yaşamanız gerekiyor. İnsanoğlunun temelinde yatan tek gerçek bu. Türkiye’de liselerde cinsellik, anatomi dersi okutulduğunda kıyametler kopar halbuki yurtdışında bu dersler ilkokulda başlıyor. Bu bilinci çocuk yaşta kazandırdığınız zaman tabii ki tecavüz oranları düşüyor, azalıyor.


Selin Keleşer:
Sağlıklı bir cinsel hayat için insanlar ne yapmalı bilgi sahibi olsunlar istiyoruz. Biz tüm eski öğretileri bir kenara bırakıyoruz ve bize biçilen tüm tanımlamaların ötesinde, kendi özgür dünyamızı yaratıyoruz.

Sonay Onur:
Şişme bebekler sektörde çok ilgi görüyor, siteye bakıp da şişme bebek olmadığını gören erkekler soruyor neden yok diye. Kadınlar olarak biz ne kadar iğrensek de erkekler inanılmaz ilgileniyor.
İPEK İZCİ/Radikal