Abone Ol

Sisi ile Tansu Çiller'in 3 Milyar Dolar polemiği

Seyhan Soylu, eski başbakan Tansu Çiller'in mal varlığını satıp Türkiye dışına çıkacağını iddia etmiş, Çiller de bu iddiaya yanıt verip Sisi'yi yalanlamıştı. Sisi bu kez sosyal medya hesabından yeni iddialar içeren bir mektup yayınladı.

Sisi ile Tansu Çiller'in 3 Milyar Dolar polemiği

İŞTE O AÇIKLAMA

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Eski Başbakanımız ve Eski Genel Başkanımız Sayın Tansu ÇİLLER ile ilgili şahsıma gelen bir istihbaratı Sosyal Medya’daki kişisel hesaplarımdan siz değerli Türk Kamuoyu, Medya Mensupları ve Takipçilerimle ‘’TANSU ÇİLLER Mallarını satıyor ve satacağı malların karşılığı paralarında ABD ve İngiltere’deki hesaplarına yatırılmasını istiyor‘’  başlığıyla paylaştım.

Bu bir İddia değil, kesin bilgiydi. Ayrıca Sn Tansu ÇİLLER Başbakan seçildiği gün Türkiye’de bir kadının Başbakan olmasından gözlerim dolu olarak gurur duymuş biriyim. Kaldı ki Sn. ÇİLLER Mensubu olduğum ve Genel Başkan Yrd olduğum DYP ( Doğru Yol Partisi )‘nin eski Genel Başkanı olarakta ayrıca saygımızda ebedidir.

Dikkat ederseniz Sn Tansu ÇİLLER Haberi sayfamda paylaştıktan bir gün sonra alelacele bir basın açıklaması yaptı. Ve şahsıma yönelik bu haber yalandır demedi, diyemedi. Çünkü haber gerçekti ve bazı mülkler için işlemler başlamıştı.

Sn. Tansu ÇİLLER tarafından Jet hızıyla yapılan Basın açıklamasına isterseniz dikkatle bir göz atalım: "Bazı medya organlarında, Çiller Ailesinin tüm mal varlığını satışa çıkardığı ve yurtdışına yerleşeceğim yönünde yer alan iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Hizmet sektöründe küçülmek suretiyle yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara ağırlık verilmesine yönelik bir kararın çarpıtılarak, gerçek dışı haberlere dönüştürülmesinden ibarettir." Dikkatle okuduğumuzda Enerji işine gireceği için küçülme kararı aldık diyor.

İyi de Sn eski Genel Başkanım ve  eski Başbakanım, profesörlük yaparak alnınızın teri ile (!) biriktirdiğiniz 3 milyar dolarlık servetinizi, mülklerinizi ve Şirket haklarınızı satmak en doğal hakkınız!

Fakat O satışlardan elde edeceğiniz paraları ABD veya İngiltere hesaplarınıza yatırmak isterseniz, İşte orada bu millet size “DURUN” der.

O zaman yine geçmiş Başbakanlarımızdan sayın Mesut YILMAZ “Koalisyon yaptığımızda Tansu Hanım Örtülü Ödenekten gece yarısı 500.000 dolar evine getirtti hesabını bile soramadım. İpler o zaman koptu‘’ demişti.

Şimdi bu açıklamadan sonra MAAZALLAH şaşar beşeriz, biz de insanoğluyuz, sizde. Geçmişte de 3 Kasım 2002 seçimlerinde Genel Başkan Yardımcınız Edirne Milletvekili Ümran AKKAN aracılığı ile size hazırlamış olduğum seçim kampanyasında size Meclise %50 kadın sokalım önerisinde bulundum. 50 önemli Kadın toplumsal önderin ve aralarında rahmetli Türkan SAYLAN’ın da yer aldığı listeyi size sundum. Projede nefisler yenilemedi. Proje Ümran hn tarafından yanlış yönetildi. Sonuçta %9.53 oy oranıyla kıl payı farkla baraja takıldık. Sn Recep Tayyip ERDOĞAN önderliğinde AK PARTİ tek başına iktidar oldu.  Pişman mıyız? Hayır. O günlerde Korkmuş olsak da, bugün baktığımızda Hayırlısı olmuş. diyebiliyoruz. ‘’

Her neyse. O günün seçim kampanyası hatalarının Bugün Ülkemize artı olarak yansıması bize büyük teselli kaynağı.

Şimdi Eski Genel Başkanım; amacım asla sizi kırmak, yaftalamak, incitmek hatta eski günleri anarak “Siz nasıl Anasınız? Bizi, partiniz DYP’yi öksüz bıraktınız” diye hesap sormak değil. Nihai amacım sizin açıklamanızda da  söylediğiniz gibi, Mallarınızı küçültürken, bu satışların karşılığı olan paraların Ülkeme yatırım olarak yansıtılması, yatırım yapılmasıdır.

Mazlum halkımızın devlete ödediği vergilerle, devletin sizin inisiyatifinize sunarak Nereye gittiği belli olmayan, Örtülü ödeneklere dahi sessiz kalan vatandaşın, Yetimin, öksüzün hakkını, Bir de bunun yanı sıra sizin yıllarca profesörlük maaşı (!) ile biriktirdiğiniz  3 milyar dolarlık servetinizi yurt dışlarındaki hesaplarınıza aktarmak yerine  ülkemizde yatırım yapmanızı daha doğru bulduğumuzu belirtmek  amaçlıydı. Yoksa İşlerinizi tasfiye ederek şirketinizi küçültürken, Milletimizin gözünde de şahsınızı küçültecektiniz.  Size bunu anlatmaya çalıştım. Yoksa yıllar önce DYP’nin seçim kampanyasında uyarılarımı dikkate almadığınızda uğradığınız gibi hüsrana uğramanızı istemediğimdendir.

Bugün bana kızsanız da Sn ÇİLLER ; ‘’Biz Ulus olarak 15 Temmuzda Hangi Partiden olursak olalım. Farklı ideolojilerden de olsak o gün orada Ant içtik. Yeni Kapı Ruhunu asla bırakmayacağız. Birimiz hepimiz, Hepimiz birimiz için dedik ve Millet olarak NÖBETTEYİZ.  Sn Eski Başbakanım ve eski Genel Başkanım sizi bugün kırmışsam kamuoyu önünde özür dilerim. Emin olun gelecekte bu satırları okuyan birçok insan kızmayacak ve sizi uyardığım, Milletimin hakkını savunduğum için takdir edecektir.’’


Saygılarımla

DYP Genel Başkan Yrd

Seyhan SOYLU