Abone Ol

Şırnak'ta bir uzman çavuş, 13 yaşındaki çocuğu istismar etti iddiası!

Şırnak kent merkezinde bulunan Yeni Mahalle’de bir sitede dün akşam 13 yaşında bir çocuğunun istismara maruz bırakıldığı iddia edildi.

Şırnak'ta bir uzman çavuş, 13 yaşındaki çocuğu istismar etti iddiası!

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Uzman çavuş A.A.’nın gözaltında olduğu belirtilerek, “ Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Şırnak kent merkezinde bulunan bir sitede dün akşam bir uzman çavuş 13 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar teşebbüsünde bulunulduğu iddia edildi.  Küçük çocuğun çığlıklarını duyan yurttaşlar olaya müdahale ederek şüpheliyi yakaladı. Yaşanan olay sonrasında şüphelinin yakalanma anına dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Şırnak Barosu yaşanan olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“14.07.2020 günü 23:00 sıralarında çocuk H.’ye karşı çocuğun cinsel istismarı olayının adli makamlara intikali ile süreç yakından takip edilmiş gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarfedilmiştir. Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır. Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının kaşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz.”

Şırnak'ta bir uzman çavuş, 13 yaşındaki çocuğu istismar etti iddiası! - Resim: 1

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi de Twitter'dan yaptığı açıklamada baro yönetim kurulu ve insan hakları merkezinin olayı takip ettiğini duyurdu. Elçi, "Şırnak’ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş A.A. İsimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler" dedi.

Şırnak'ta bir uzman çavuş, 13 yaşındaki çocuğu istismar etti iddiası! - Resim: 2

ŞIRNAK VALİLİĞİ: ZANLI GÖZALTINDA

Şırnak Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Uzman çavuş  A.A.’nın gözaltında olduğu belirtilerek şöyle denildi:

“15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ŞIRNAK CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Şırnak İlinde bir kamu çalışanının küçük yaştaki bir kız çocuğuna karşı cinsel istismarda bulunduğu yönündeki bazı sosyal medya paylaşımlarında ve haber sitelerinde yer alan iddialarla ilgili basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. 15.07.2020 günü, Şırnak ilinde görevli kamu çalışanı A.A’nın bir apartmanın koridorunda karşılaştığı 2007 doğumlu mağdure H.İ’ye dokunmak sureti ile cinsel istismarda bulunduğunun iddia edilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, söz konusu şüpheli göz altına alınmıştır. Olaya ilişkin tahkikat hassasiyetle ve titizlikle devam etmektedir. "

(CUMHURİYET)