Abone Ol

Sipariş yağmuruna yetişemeyen Amazon'dan yeni karar

Sipariş yağmuruna yetişemeyen Amazon market alışverişlerinin bir kısmını askıya aldı.

Siparişlere yetişemeyen Amazon'dan yeni karar

İnsanlar koronavirüs salgını nedeniyle stok yaparken Prime Pantry "şu anda yeni sipariş kabul etmiyor"

Amazon küresel koronavirüs salgını sırasında siparişlerde büyük artış kaydetmesinin ardından ABD'deki Prime Pantry (Amazon'un temel ev ihtiyaçlarını temin eden servisi, ed.n.) siparişlerini durdurdu.

Amazon Prime internet sitesi aracılığıyla bozulabilir olmayan market ve temel tüketim ürünleri sunan servis, müşteriler karantina siparişleri ve piyasa kıtlığı esnasında stoklama yaptığı için satışlarda keskin bir artış gözlemledi.

İnternet sitesinde yer alan bir uyarıda "Pantry, yüksek sipariş miktarları nedeniyle şu anda yeni siparişleri kabul etmiyor. Bu 'Pantry'den Gönderilen ve Satılan' olarak listelenen ögelerin sepetinize eklenemeyeceği anlamına gelir. Bu sıkıntıdan dolayı özür dileriz. Bu ögeleri mümkün olan en kısa sürede tekrar stoklarımıza almak için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Amazon, karantina günlerinde artan talebe yetişebilmek için 100 bin kişi istihdam edecek, maaşları artıracak

Salgını fırsat bilip Amazon'u koronavirüs konulu e-kitapla doldurdular

Amazon hala Whole Foods da dahil olmak üzere diğer satış noktalarında temel ev ürünlerini satmaya devam ediyor fakat "yüksek talep nedeniyle diğer mağazaların stoklarının ve teslimatının sınırlı olabileceği" konusunda uyarıyor.

Şirket, Prime Pantry hizmetinin ne zaman tekrar açılacağını belirtmedi.

Amazon'un internet mağazasının askıya alınması, yüksek talepteki tıbbi ve evsel kullanım eşyalarına yer açmak amacıyla ABD ve Avrupa depolarına sınırlı mal tedariki yapılmasının ardından geliyor. Bu direktif en erken 5 Nisan'a kadar geçerliliğini koruyacak.

Sipariş yağmuruna yetişemeyen Amazon'dan yeni karar - Resim: 1COVID-19 hastaları Ibuprofen kullanmamalı mı?

Amazon yaptığı açıklamada "bu ürünleri daha hızlı edinip, yeniden stoklayıp müşterilerine gönderebilmek için ikmal merkezlerine gelen temel ev ihtiyaçlarına, tıbbi malzemelere ve diğer yüksek talepli ürünlere geçici olarak öncelik verdiklerini" söyledi.

Pazartesi günü şirket "bu gergin günlerde Amazon'un hizmetlerine güvenen ve özellikle de dışarıya çıkması halinde korunmasız olacak insanların talebindeki artışı karşılayabilmek" için ABD genelinde 100 bin yeni tam ve yarı zamanlı pozisyon açmayı planladıklarını duyurmuştu.

Şirket ayrıca nisanda şu anki saatlik 15 dolar ücrete (yaklaşık 98 lira) 2 dolar (yaklaşık 13 lira) zam yapacağını duyurdu.