Abone Ol

Sinan Ateş cinayetinde Flaş gözaltılar: MHP Özel Kalem Müdürü de alındı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada, tetikçi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkardığı belirtilen ve daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, üçüncü kez gözaltına alındı.

Sinan Ateş cinayetinde Flaş gözaltılar: MHP Özel Kalem Müdürü de alındı

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde gözaltına alınan ve iki kez serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş, MHP'de özel kalem müdürü olan Emre Y. ile avukat Serdar Öktem gözaltına alındı.

Gazeteci Alican Uludağ, Serdar Öktem ile ilgili olarak, "MHP'li Avukat Serdar Öktem, cinayetten tutuklanan Doğukan Çep, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk ve firari tetikçi Eray Özyağcı’nın geçmişte avukatlığını yapıyordu" bilgisini paylaştı.

İki kez gözaltına alınmıştı

Demirbaş, Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınmıştı. Demirbaş, ilk kez gözaltına alındığında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un olduğu evde bulunuyordu.

T24 yazarı Tolga Şardan, Demirbaş'ın gözaltına alındığı gecenin detayları hakkında şunları yazmıştı:

"Kılavuz, kendisinin milletvekili olduğunu ve gözaltı işlemi yapılamayacağını söyledi. Buna karşılık, Asayiş Şubesi'nin sivil ekibinin başındaki emniyet müdürü, 'sizi almayacağız, yanınızdaki şahsı alacağız' yanıtını verdi.

Bunun üzerine, Kılavuz sinirlendi ve 'siz gidin, sahibiniz gelsin' şeklinde hakaretvari sözlerle birlikte savcı talimatı getirilmesini istedi.

Ekibin yaptığı görüşme sonrasında polis ekibi, getirilen savcılık talimatı sonrasında Demirbaş'ı gözaltına alarak Ankara Emniyeti'ne getirdi