Abone Ol

Sıla'dan 'Kadınları Koruyan İstanbul Sözleşmesi Uygulansın'a destek!

Oyuncu Ahmet Kural'dan şiddet gördüğünü açıklayarak olayı mahkemeye taşımasıyla gündeme gelen şarkıcı Sıla Gençoğlu, İstanbul Sözleşmesi için başlatılan "Kadınları Koruyan İstanbul Sözleşmesi Uygulansın!" kampanyasına destek verdi.

Sıla'dan 'Kadınları Koruyan İstanbul Sözleşmesi Uygulansın'a destek!

En son oyuncu sevgilisi Ahmet Kural'dan şiddet gördüğünü açıklayarak olayı mahkemeye taşımasıyla gündeme gelen şarkıcı Sıla Gençoğlu, iktidar tarafından çıkılması veya bazı maddelerinin değiştirilmesi gündeme getirilen kadın haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesi için başlatılan "Kadınları Koruyan İstanbul Sözleşmesi Uygulansın!" kampanyasına destek verdi.

Kişisel sosyal medya hesabından kampanyanın linkini paylaşan Gençoğlu, #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketini kullandı. Sıla Gençoğlu'nun paylaşımı şöyle:

Sıla'dan 'Kadınları Koruyan İstanbul Sözleşmesi Uygulansın'a destek! - Resim: 1

Kampanya hakkında

6284 nolu yasanın detaylarına yer verilen söz konusu kampanya metninde şu ifadeler kullanıldı:

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleyebilemek için kabul edildi. Kadınları koruyan bu yasa zaten gerektiği gibi uygulanmazken, şimdi bir de tamamen kaldırılması gündemde.

İstanbul Sözleşmesi tartışılırken:
Kadınlar hayatını kaybediyor
Eziyet edilerek öldürülüyor
Kadın cinayetlerinin üstü örtülmeye çalışılıyor

Bu kampanyayla yasanın kaldırılması tartışmalarının sona ermesini ve etkin bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 nolu yasanın içeriğinden haberdar değilseniz, lütfen kampanya metnini okumaya devam edin. Çünkü yasayla kadınlara tanınan haklar, tüm kadınlar için yaşamsal önem taşıyor.

Kampanyayı imzalayıp paylaşarak, hem var olan haklarımızı talep edebilir hem de bu haklardan haberdar olmayan kadınlara bu kampanyanın ulaşmasını sağlayabilirsiniz.