Abone Ol

Show TV'nin Ronaldo Kur'an okudu haberinin perde arkası

Medyafaresi.com özel haber- Show TV, "Ronaldo karantina günlerinde Kur'an-ı Kerim okumaya başladı" şeklinde bir hbaer yaptı. Sosyal medyada bu haberin doğru olmadığı yönünde çok sayıda tepki geldi. Peki Show Haber bu bilgiyi nereden aldı?

Show TV'de Ece Üner'in sunduğu Ana Haber bülteninde ilginç bir olay yaşandı. Juventus'un dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo'yla ilgili ortaya atılan bir iddia ana haber bültenine konu oldu.

Show Haber, Koronavirüs salgını nedeniyle Portekiz'deki villasında karantinada bulunan Ronaldo'nun Kur'an-ı Kerim okumaya başladığını duyurdu.

Show Haber'deki haberin detayları şöyleydi:

"Yeşil sahaların dünyaca ünlü yıldızı Ronaldo villasına kapanmıştı. İddiaya göre Kur'an'ı Kerim okumaya başladı. Evinde ailesiyle geçirdiği zamanları da kayda alıp paylaştı. Karantinadayken insan kendisiyle baş başa alıyor, bu süreçte çok kitap okudum ve çok düşündüm.

Şimdi de Kur'an okumaya başladım. Bu sözler yeşil sahaların yıldızı Ronaldo'ya ait. İtalya'nın Juventus takımında forma giyen Ronaldo, korona salgının ardından kendisini Portekiz'e kapatmış ve ülkesindeki hastanelere 1 milyon Euro bağışlamıştı. Son olarak Kur'an'ı Kerim okuduğunu açıklayan Ronaldo'nun bu açıklaması bir hayli ses getirdi."

Show Tv'nin yayınladığı haber sosyal medyada olay yarattı. Bir çok kullanıcı bu bilgilerin asılsız olduğunu ve Show haber'in trollerin etkisinde kalıp yanlış bilgiyi haberleştirdiğini öne sürdü.

Aslında Show TV'nin Ronaldo iddiası geçtiğimiz yıllarda çok konuşulmuştu. Ünlü futbolcu Mesut Özil'in "Ben Kur'an okudum, Ronaldo da dinledi" açıklaması medyada büyük ilgi çekmişti.

Açıklama Hürriyet'te 2013'te yayınlanan röportajda şöyle yer almıştı:

"Maçlardan önce mutlaka dua okuyor. Özil takım arkadaşlarının kendisine saygılı olduğunu söylüyor:

"Özellikle Ronaldo Ben Kuran okuduğum zaman saygı gösteriyor. Kuran duymak hoşuna gidiyor."

Show Haber'de yayınlanan Ronaldo haberi işte yıllar önceki bu açıklamayla ilgili olabilir.

Medyafaresi.com