Abone Ol

Sezgin Baran Korkmaz Neden Türkiye'ye Dönmek İstiyor?

KORKUSUZ yazarı Barış Yarkadaş, "Sezgin Baran Korkmaz, belli ki; Türkiye’de ya hiç ceza almayacağı ya da çok küçük bir cezayla bu davadan kurtulacağını düşünüyor." değerlendirmesini yaptı.

SBK Neden Türkiye'ye Dönmek İstiyor?

KORKUSUZ yazarı Barış Yarkadaş, "Sezgin Baran Korkmaz, belli ki; Türkiye’de ya hiç ceza almayacağı ya da çok küçük bir cezayla bu davadan kurtulacağını düşünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmek istemesini köşesinde değerlendiren Yarkadaş'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Firari Sezgin Baran Korkmaz’ın Avukatı Volkan Dülger, SÖZCÜ’den İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada “Müvekkilim ya Avusturya’da kalmak ya da Türkiye’ye iade edilmek istiyor” dedi.

Bu açıklama sonrası “Madem dönmek istiyordu, o halde neden kaçtı?” sorusu sorulabilir. Ancak bu sorunun cevabının şimdilik bir anlamı yok. Üzerinde durulması gereken nokta, Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmesini istemesi…

Sezgin Baran Korkmaz, belli ki; Türkiye’de ya hiç ceza almayacağı ya da çok küçük bir cezayla bu davadan kurtulacağını düşünüyor. Peki sizce de böyle düşünmesi anlamsız mı?

KENDİNCE HAKLI…

Korkmaz’ın yargıdaki ilişki ağına baktığınızda, bu isteğinin gayet ‘makul ve mantıklı’ olduğunu görüyorsunuz. Yargımız, Sezgin Baran Korkmaz’ın malvarlığı üzerindeki tedbiri ilginç bir gerekçeyle kaldırıyor ve hemen ardından yurt dışına çıkmasına izin veriyor. Yurt dışına çıkış iznini veren Savcı Hasan Yılmaz ise şu an Adalet Bakanı Yardımcısı koltuğunda oturuyor. Yargıtay Üyesi Tekman Savaş Nemli, Ankara’nın ortasında kendisiyle gayet rahat bir şekilde yemek yiyebiliyor. 2020 yılının Aralık ayında, yani Korkmaz yurt dışındayken polis firari iş insanının İstanbul’daki ofisinde arama yapıyor, Korkmaz bu sırada yargının en tepesindeki isimlerle mesajlaşarak operasyona ilişkin bilgi alıyor.

Şimdi söyleyin; Sezgin Baran Korkmaz “Beni Türkiye’ye iade edin” demesin de ne desin?