Abone Ol

Sezgin Baran Korkmaz 14 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Türkiye'nin kara para aklama suçlamasıyla aradığı Sezgin Baran Korkmaz'ın bugünkü duruşmasında mahkeme 14 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Sezgin Baran Korkmaz 14 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Türkiye'nin kara para aklama suçlamasıyla aradığı Sezgin Baran Korkmaz'ın bugünkü duruşmasında mahkeme, iade kararını yakalandığı yerdeki mahkemenin vermesine hükmetti.

Sözcü'den Ali Gülen'in aktardığına göre, duruşmanın başında gözaltı gerekçesi, iade prosedürü, kendisiyle ilgili suçlamanın ve talebin anlatıldığını, Sezgin Baran Korkmaz'ın duruşma boyunca sakin olduğunu ve söz almadığı belirtildi.

Korkmaz'ın avukatlarının hem mahkemenin yetkisiz olduğuna dair dilekçe verdiği, hem de 'ilk başvuran ülkenin ABD olmasına rağmen, uluslararası anlaşma gereği ilk başvurana gönderileceğine ilişkin hüküm olmadığını' savunarak Korkmaz‘ın Türkiye'de yargılanmasını istedikleri belirtildi.

Mahkeme, iadesi talep edilen zanlının 14 gün daha tutuklu kalmasına ve iade sürecindeki kararı, tutuklandığı ilk yer olan Wels'teki mahkemenin vermesini kararlaştırdı. Şu an için bu duruşmaya kadar Korkmaz'ın gözaltı sürecinin devam etmesi bekleniyor.

Duruşma sonrasında, SÖZCÜ'nün olayı takip ettiğini bilen Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi Başkanvekili Christina Salzborn, yeni ve özel bir açıklama gönderdi.

Salzborn açıklamasında, “Az önce dosyaya bakan hakimle görüştüm. İlgili kişiyi huzura alıp dinledi ve bugün konuyu karara bağladı. İlgili şahısla ilgili iade tutuklaması kararı verildi. Kararın içeriğine ilişkin mahkemeye çıkarılan şahıs herhangi bir yorum yapmamış. Karara itiraz etme hakkı bulunuyor. Ancak bununla ilgili bir bilgi de verilmedi“ dedi.

SÖZCÜ-