Abone Ol

Şeriatçı Gruptan İstanbul Üniversitesi'ne Tekbirli Baskın: LGBT Pikniği İptal Edildi

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu'nun gerçekleştirmek istediği piknik etkinliği gerici ve ülkücü grupların provokasyonları sonucu iptal edildi.

Şeriatçı Gruptan İstanbul Üniversitesi'ne Tekbirli Baskın: LGBT Pikniği İptal Edildi

Gericilerden İstanbul Üniversitesi önünde piknik provokasyonu

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu'nun gerçekleştirmek istediği piknik etkinliği gerici ve ülkücü grupların provokasyonları sonucu iptal edildi.

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu "Pikniğimizle Beyazıt'ı gökkuşağına boyamaya hazır mısın? Bayrağını kap gel lubunya!" sözleriyle Beyaz Meydanı'nda gökkuşağı bayraklarıyla piknik yapacağına dair bir duyuru paylaşmıştı.

İstanbul Üniversitesi Genç Düşünce Topluluğu, yayınladıkları metinle etkinliğe izin vermeyeceklerini ifade etti.

'Gördüğümüz kötülüğü elimizle düzelteceğiz'

Metinde "Gördüğümüz kötülüğü elimizle düzeltme azminde olduğumuzu üzerine basa basa belirtiyor, ahlaksızlığa hiç bir şekilde izin vermeyeceğimizi duyuruyoruz" ifadelerine yer verildi.

dokuz8haber'den Fatoş Erdoğan'ın haberine göre, Fakülte önünde toplanan gerici ve ülkücü gruplar "Beyazıt bizimdir, bizim kalacak" sloganı atarak piknik yapacak öğrencileri bekledi.

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu, Beyaz Meydan'da gökkuşağı bayraklarıyla yapmadık istedikleri piknik etkinliğini iptal ettiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada "Etkinliğimiz şeriatçı çetelerin linç tehditleri sebebiyle iptal edildi. Beyazıt çevresindeyseniz kalabalık gruplar halinde gezmemenizi ve güvenli bir şekilde Beyazıt'tan ayrılmanızı tavsiye ediyoruz" denildi.

'Kendi okulumda tehdit ediliyorum ve polis beni suçluyor'

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri gerici gruplar tarafından maruz kaldıkları saldırıya ilişkin "Bir adam üstüme yaklaştı, 'neden arkadaşlarınızın yanında gitmiyorsunuz' dedi. Ben de polis izin vermiyor zaten onun için geldik' dedim. Bu sefer polise şikayet etmeye gidince adam bana saldırdı. Polisler bizi oradan götürdü. Ondan önce de 'bizim arkadaşlarımız nerede bizi onların yanına götürün' deyince 'cehennemin dibinde' dedi. Polis de adamla kavga ettiğim için benimle kavga ediyor. Kendi okulum da tehdit ediliyorum ve polis beni suçluyor" dedi.

Tevhid bayrağı açtılar 

Üniversitenin önünde toplanan kişilerden birinin kampüs kapısının önünde Tevhid bayrağı açtığı anlar kameraya yansıdı. 

AKP teşkilatı hedef aldı 

AKP İstanbul Üniversitesi Teşkilatı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "'Onur Pikniği' adı altında planlanan ve ahlaki değerlerimizle bağdaşmayan bu provakatif etkinliğe dair İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak kamuoyuna açıklamamızdır" ifadelerini kullandı.

İHH'den provokasyona davet

İstanbul Üniversitesi Genç İHH'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bizler insanlığa, ahlaka ve fıtrata savaş açan bu pervasızlığa göz yummayacağımızı ilan ediyor ve hassasiyet sahibi arkadaşlarımızı da tepki göstermeye davet ediyoruz" denildi. 

Açıklamaya imzasını atan kurumlar arasında İHH İstanbul, Önder Genç, Özgür-Der, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yer aldı. 

Okulun etrafını saran gruplar arasında kamuflajlı gericiler görüldü. 

2014'te ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi'nde yüzleri kapalı ve ellerinde sopalar bulunan bir grup, IŞİD karşıtı eylem standına saldırmıştı. 

Üniversitenin Laleli'de bulunan Edebiyat Fakültesi binası içinde gerçekleşen olayda saldırıyı gerçekleştiren grup tekbir getirmişti. 

Olayın ardından fakülte önünde toplanıp pankart açan yaklaşık 200 kişilik grup bir süre slogan atmıştı. Yapılan basın açıklamasında ise "20 kişilik güruh, yüzlerinde siyah maskelerle, ellerinde çivili sopalarla bizlere saldırdılar. Bu yapılan saldırı sadece üniversite öğrencilerine değil, halkların kardeşliğine, barışa ve demokrasiye yapılmıştır. Bulunduğumuz bütün alanlarda mezhepçi, ırkçı zihniyete karşı halkların kardeşliğini savunmaya, barışın sesini yükseltmeye devam edeceğiz" denilmişti.