Abone Ol

Sen imamlığı bir daha öğren! Cenazede şok sözler!

MEDYAFARESİ VİDEO- Bursa'daki kazada hayatını kaybeden Buse ve Sıla adlı genç kızlar toprağa verildi. İmamın tuhaf sözlerine tepki yağdı.

Sen imamlığı bir daha öğren! Cenazede şok sözler!

BURSA’DA DOĞUM GÜNÜ KANA BULANDI VİDEO

BURSA’DA FECİ KAZA FOTO GALERİ

Bursa’nın Orhangazi İlçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 2 kişi ise yaralandı. Araçta bulunan E.E.’nin doğum gününü kutlamak için araçla gezmeye çıkan gençlerden 2’si feci şekilde can verdi.

Kaza, saat 02.00 sıralarında Orhangazi-Yalova karayolu Süpürgelik mevkinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalova’da üniversite öğrencisi olan 4 genç, araçta bulunan E.E.’nin(26) doğum gününü kutladıktan sonra Yalova’dan Bursa’ya gitmek için yola çıktı.

Yalova’daki bir balık restoranın sahibinin oğlu olduğu belirlenen B.Ö.(27) idaresindeki 77 AZ 012 plakalı çift kabin kamyonet Orhangazi yakınlarında önünde seyir halinde olan İ.K.(38) idaresindeki 16 V 5033 plakalı kamyonu geçmek isterken aşırı hız sebebiyle kamyona çarparak savruldu. Savrulmanın etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybeden B.Ö., aynı yönde giden H.Y.(48) idaresindeki 34 ZA 1574 plakalı tırın dorsesine de çarparak taklalar atmaya başladı.

Yaklaşık 100 metre savrulan araçtan dışarı fırlayan Sıla Daşdemir(22) ve Buse Karakurum(24) olay yerinde feci şekilde can verdi. Kamyonetin sürücüsü B. Ö. ağır yaralanırken, doğum gününü kutladıkları arkadaşları E.E. ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza sonrasında olay yerine Orhangazi, Yalova ve Gemlik’ten ambulans sevk edildi. 112 Acil Servis ekipleri ilk olarak durumu ağır olan B.Ö. müdahale etti. Kalbi duran B.Ö., sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında yeniden hayata döndürüldü. Gemlik Devlet Hastanesine kaldırılan B.Ö. ve E.E. tedavi altına alınırken B.Ö.’nün hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

GENÇ KIZLARIN CESETLERİ TANINMAYACAK HALDEYDİ

Polis ekipleri kaza sonrasında yolu trafiğe kapatırken, kamyonetten yola fırlayan genç kızların cesetleri ise tanınmayacak haldeydi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, savaş alanına dönen kaza bölgesinde inceleme yaptı. Cesetler üzerinde ilk incelemesini olay yerinde yapan Cumhuriyet Savcısı, cesetleri Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırdı. Cesetler burada yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm sebeplerinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Gençlerin çok süratli olduğunu belirten tır ve kamyon sürücüleri, İki kamyon arasından geçmeye çalışırken çarpıp taklalar atmaya başladıklarını ve biranda kızların araçtan fırlayarak yola savrulduğunu söyledi.

Hurdaya dönen aracın ve kamyonların yoldan kaldırılmasından sonra trafik normale dönerken, Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı kaza ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki trafik kazasında dün gece hayatını kaybeden Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri olan Sıla Daşdemir ve Buse Karakurum’un cenazeleri ailelerine teslim edildi. İki arkadaşın cenazesi memleketlerine aynı cenaze aracı ile birlikte gönderildi.

Sıla Daşdemir’in babası Vural Daşdemir acı haberi Balıkesir’de aldı. 9. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda Hava Kd.Bçvş. olarak görev yapan baba Daşdemir yakınları ile birlikte geldi Orhangazi’ye. Sıla’nın babasından ayrı olan annesi Neşe Ayhan ise acı haberi İzmir’de aldı. Orhangazi’ye geldiğinde sinir krizi geçiren acılı anne Orhangazi Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahale ile sakinleştirildi.

BABA ZOR AYAKTA KALDI

Buse Karakurum’un ailesine ise acı haber Manisa Soma’da ulaştı. Soma Kömür İşletmeleri’nden emekli olan baba Necmi Karakurum yakınlarının desteği ile ayakta durabildi.

Evlat acısı yaşayan Vural Daşdemir ve Necmi Karakurum morg önünde yan yana geldi. Acılı babalar birbirine sarılıp gözyaşı döktüler. Ayakta durmakta güçlük çeken babalara yakınları destek oldu.

SINIF ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Sıla ve Buse’yi uğurlamaya arkadaşları da geldi. Arkadaşları Sıla ve Buse’nin Yalova’da aynı evde yaşayarak okula devam ettiklerini, iyi arkadaşlıkları olduğunu ve okulda da neşeli kişilikleri ile bilindiklerini söyledi. Öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadılar.

İyi birer arkadaş olan Sıla ve Buse aynı hastanenin morgundan çıkarılıp, aynı araçla memleketlerine gönderildi. Aileler yarın, Sıla’nın İzmir’de, Buse’nin ise Manisa’nın Soma ilçesinde toprağa verileceğini söyledi.

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. İsmail Adak, Sıla ve Buse’nin okula devamlılığı olan başarılı öğrenciler olduğunu söyledi. Acılarının büyük olduğunu söyleyen Adak, ailelere başsağlığı diledi. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yıldırım, Endüstri Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof.Dr.Rafet Bozdağı da kazada yaşamlarını yitiren gençleri uğurlamaya gelenler arasında yer aldı.

DİN GÖREVLİSİNE TEPKİ

Öte yandan cenazelerin araca bindirilmesinden sonra hastanede görevli din görevlisinin dua etmeden önceki konuşmaları tepkiye neden oldu. Ailelerin çocuklarını uzak şehirlere okuması için gönderdiğini söyleyen din görevlisi Ahmet Yavuz, "Anneleriniz babalarınız sizi okula adam olasınız diye gönderiyor. Siz de böyle boş hayallere kapılmayın" deyince üniversiteli gençler ve yakınları konuşmaya tepki gösterdi. Cenaze yakınları, "Önce sen ahlak dersi al. Ne demek istiyorsun" diye tepki gösterdi. Üniversite görevlilerinin araya girmesiyle din görevlisi dua edemeden konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Tepkiler artınca din görevlisi kalabalıktan uzaklaştırıldı.

İHA