Abone Ol

Sen Anlat Karadeniz'de Nihat Hatipoğlu'nun dikkatini çeken teheccüd namazı sahnesi

Atv'de ekrana gelen Sen Anlat Karadeniz dizisindeki sahne Nihat Hatipoğlu'nun dikkatinden kaçmadı. Peki teheccüd namazı nedir?

Sen Anlat Karadeniz'de olay yaratan namaz sahnesi

Atv'de yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisi bu hafta yayınlanan bölümündeki (14 Mart Çarşamba) teheccüd namazı sahnesiyle Nihat Hatipoğlu’nun dikkatini çekti.

Dizinin başrolündeki Nefes karakteri ve camii imamı olan Osman Hoca’nın diyalogları esnasında Nefes, Hoca’ya teheccüd namazı nedir? diye sordu. Osman Hoca da; “hani insan sevdalık çeker de aklına bir gece vakti sevda düşer seni teslim alır ya, teheccüd’de böyle bir şeydir. Kendini Allah’a teslim etmektir. Sevda uğruna uykuyu terk etmektir.”

Sen Anlat Karadeniz'de Nihat Hatipoğlu'nun dikkatini çeken teheccüd namazı sahnesi - Resim: 1

Her hafta Cuma sabahları yayınlanan Sorularınızı Cevaplıyor programına bu görüntüleri taşıyan, Hatipoğlu; "Bir hoca genç kızımıza teheccüd’ü ve önemini anlatıyor. Osman hoca yanıtlıyor “gecenin bir yarısı uykundan feragat edip, abdest alıp, namaz kılacaksın. Allah’a yöneleceksin. Teheccüd budur” diyor. Yani gecenin bir yarısında uyanıp, uykundan vazgeçip Allah’a, onun cömertliğine şükretmektir diyor. Böyle sahnelerin her dizide çokça yer almasını isterim. Çünkü din insanları bir araya toparlayan en büyük çimentodur. diyerek görüşlerini dile getirdi.