Abone Ol

Selvi'den Menderes'in idamını savunan Perinçek'e: Utanmıyor musun?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi birbirine girdi.

Selvi'den Menderes'in idamını savunan Perinçek'e: Utanmıyor musun?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 27 Mayıs darbesiyle ilgili sözleri üzerine Abdulkadir Selvi, “Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinden utanmıyor musun Doğu Perinçek?” diye sordu.

Perinçek de “Sen utan! Saçmalama… Adam gibi konuş… Terbiyeli konuş…” karşılığını verdi.

Canlı yayında tansiyonu yükselten diyaloğun devamında Selvi, “27 Mayıs’a darbe diyemezseniz, çıkıp bir gün olsun ‘Deniz Gezmişler niye idam edildi’ diye sorma hakkınız yok, ama benim var…

12 Eylül’de yaşları büyütülerek niye gençler asılmıştır diye sorma hakkınız yok, benim var, çünkü darbeler karşısında ilkeli değilsiniz. ‘Benim darbem, başkasının darbesi’ diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Buna karşılık Perinçek, “Siz kim oluyorsunuz da hak ve hürriyetler veriyorsunuz. Ben sizden mi izin alacağım” diye karşılık verdi.

Selvi ise “Ben milletim. 15 Temmuz'da ekranda darbecilere meydan okumuş milletim ben. Utanmıyor musunuz Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinden. Darbeleri haklı göstermeye çalışıyorsunuz. Sen kimsin?” dedi.