Abone Ol

Selfie burun estetiğini artırıyor

Burun estetiği ameliyatlarında son yıllarda akıllı telefon ve selfie çekimleri nedeni ile büyük artış göstermiş durumda.

Selfie burun estetiğini artırıyor

Plastik cerrahinin son yıllarda bizlere birçok yeni teknik ve farklı bakış açısı kazandırdığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can: “Rinoplasti ile burundaki var olan problemler giderilerek daha işlevsel bir hale getirilirken yüz hatlarıyla da uyumu sağlanabiliyor, aynı zamanda ameliyat olan hastaların en kısa zamanda iyileşmeleri de sağlanabiliyor. Ameliyat sonrası iyileşme sürecindeki şişlik, ödem ya da morarma gibi fiziksel travmaların azalması, rinoplastinin günümüzdeki popülerliğinin altında yatan önemli etkenlerden biridir. Ayrıca daha hassas çalışma imkanı veren alet ve cihazlarla çevre dokuya bile zarar vermeden kemiğe müdahalede bulunulabiliyor ve kıkırdak üzerinde inceltme, şekillendirme gibi işlemler daha hassas bir şekilde dokulara fazla zarar vermeden gerçekleştirilebiliyor.”

Selfie burun estetiğini artırıyor - Resim: 1Seks selfiesi şoke etti!

BURUN AMELİYATLARINDA HANGİ TEKNİKLER KULLANILIR?

Açık ve kapalı teknik olarak iki ayrı şekilde yapılan burun estetiği ameliyatlarında; açık rinoplasti tekniğiyle burun kıkırdak ve kemik yapılarını daha ayrıntılı şekillendirebiliyoruz. Özellikle burun ucunda problem olan kişilerde açık rinoplasti tavsiye edilir. Kapalı rinoplastide ise burnu şekillendirirken tüm kesiler burnun içinde kalacak şekilde işlem yapılır. Fakat bu teknik burnunda ciddi bir şekil bozukluğu olmayanlarda tercih edilebilir. Rinoplastide amaç burnu zamanla deforme olmayan, uzun ömürlü, işlevsel ve daha estetik bir hale getirmektir.

Instagram'ın yeni çılgınlığı: Bereli kış selfie'si

BURUN AMELİYATININ KİŞİYE SAĞLAYACAĞI AVANTAJLAR;

Burun ameliyatı hem nefes alma problemlerini hem de estetik problemleri gidermek amacıyla yapılabilir. Eğer burnun nefes alma kanallarında bir problem varsa çoğunlukla estetik problemler de beraberinde bulunur. Burun estetiği ile giderilen estetik problemlerin arasında burnun küçültülmesi, burun sırtındaki tümseğin giderilmesi, burundaki eğriliğin ya da burun ucu düşüklüğünün düzeltilmesi ve burnun dudakla yaptığı açının değiştirilmesi örnek olarak verilebilir.

Güzel bir burnun yüzün genel ölçüleriyle uyumlu olması gerekir. Burun estetiği kişiye özel tasarlanan operasyonlardır. Ameliyat hastanın burun ve yüz yapısına göre özel olarak planlanmalı, hastaya en uygun şekil ve teknik uygulanmalıdır.

Rinoplasti ameliyatlarının burundaki sorunun türüne göre lokal ya da genel anestezi altında ortalama 2 ile 3 saat arasında sürebilir. İyileşme sürece ise birinci haftadan başlar ve bir yıl boyunca devam eder. Günümüzde hastalar 1 hafta ya da 10 gün içinde işe dönebiliyorlar.

Burun estetiği ameliyatları revizyonu en zor olan ameliyatların başında geliyor. Başarısız geçen bir ilk ameliyatın ardından gelecek ameliyatlar hasta için oldukça yıpratıcı bir sürece dönüşebiliyor. Bu nedenle rinoplastide alanında uzman ve tecrübeli doktorların tercih edilmesi çok önemlidir.

(Hürriyet)