Abone Ol

Faruk Bildirici: RTÜK Başkanı Selçuk Tepeli'nin Nasıl Haber Sunacağına Karışamaz

Medyafaresi.com Özel Haber: Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in oyunun rengini belli ettiği için Selçuk Tepeli ile ilgili toplantıya katılamayacağını berlirterek, RTÜK Üyesi İlhan Taşçı'nın aynı gerekçeyle toplantıya alınmadığını hatırlattı.

RTÜK Başkanı Selçuk Tepeli'nin Nasıl Haber Sunacağına Karışamaz

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in FOX Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli hakkında inceleme başlatmasına tepki gösterdi.

Faruk Bildirici'nin Medyafaresi.com'a yaptığı açıklaması şöyle:

"Ebubekir Şahin her geçen gün kendini de aşıyor. Bir habercinin sözlerine karışma, içerik denetimi yapma cüretini gösterebiliyor.

Kimin nasıl habercilik yapacağına, Selçuk Tepeli’nin haberleri nasıl yorumlayacağına RTÜK Başkanı karar veremez. Üstelik de kendisi tarafsızlığı ağzına alabilecek en son bürokrattır bu ülkede.

Çünkü RTÜK’ü AKP iktidarının muhalefeti ve bağımsız kanalları cezalandırma ve tehdit etme aracı haline getiren de odur. AKP iktidarına yönelik muhalefetten rahatsız olan da…

Selçuk Tepeli’nin “muhalefet lideri” gibi davrandığını söyleyen Ebubekir Şahin’in, “iktidar sözcüsü” gibi davranan habercileri, programcıları görmezden gelmesi kendisinin tarafsız olmadığının en büyük kanıtlarından biridir. Anlaşılan “İktidar sözcüsü” gazetecilere ses çıkarmayan Ebubekir Şahin, eleştirel gazeteciliğe set çekmeyi kendine yeni iş edindi.

Halbuki televizyonlarda kimin neyi nasıl söyleyeceğine bakacağına “genel ahlak” ve “aile” kavramlarını dilinden düşürmeyen bir şahsiyet olarak, iktidar yanlısı kanallardaki gündüz programlarına baksa uğraşacak daha fazla malzeme bulabilir oralarda. Ama yapamaz, politik konumu ve ahlak anlayışı buna izin vermez.

Ayrıca sosyal medya paylaşımıyla açıkça ihsası reyde bulunmuştur; bu konudaki Üst Kurul toplantısına katılmaması gerekir. Bilindiği gibi, muhalefet kontenjanından seçilen RTÜK üyesi İlhan Taşçı'yı bir seferinde ihsası reyde bulunduğu gerekçesiyle toplantıdan çıkarmıştı. Şimdi kendisi ihsası reyde bulunuyor."

Medyafaresi.com