Abone Ol

Selçuk Tepeli'den flaş Dolar ve Altın yorumu

Doların 8 TL’yi aşarak tarihi bir rekora ulaşmasına bir yorum da FOX Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli’den geldi. Tepeli vatandaşın “güvensizlik” nedeniyle dolarını, altınını yastık altından çıkarmadığına dikkat çekerken durumu “dolar zehirlenmesi” olarak nitelendirdi.

Selçuk Tepeli'den flaş Dolar ve Altın yorumu

FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli, doların 8 TL’yi aşmasına ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu. Tepeli, dövizdeki krizi “dolar, döviz zehirlenmesi” olarak yorumlarken, vatandaşın parasını yastık altından neden çıkarmadığını açıkladı.

Selçuk Tepeli, “yaramıyor. Ama bunu o yastığın altından çıkarmanın yolu güven. Güven de bulunmuyor. Şimdi bu çok ciddi bir mesele.” ifadelerini kullandı.

Tepeli’nin FOX TV canlı yayınında yaptığı açıklaması şu şekilde:

“Acayip bir dolar zehirlenmesi, döviz zehirlenmesi yaşıyoruz. Bir miktar altın zehirlenmesi de diyebiliriz buna. İnsanlar bunları alıyor ve yastık altına saklıyor. Niye? Çünkü güvenmiyorlar. O yüzden de aslında kendi önlemlerini alıyorlar ama ülkenin kendi halkı, ülkenin kendi savunma sistemi yani bağışıklık sistemi kendi vücuduna saldırıyor çünkü bütün bu paralar ekonomiye yaramıyor.

Ama bunu o yastığın altından çıkarmanın yolu güven. Güven de bulunmuyor. Şimdi bu çok ciddi bir mesele. Bu arada tabi piyasa bir şekilde dönüyor biraz o da biraz borçla dönüyor. Biraz da hepimiz, darboğaz gördüğümüzde sanki bir diğerimizi kandırarak bir sonraki güne çıkıyoruz gibi duruyor. Bu fena, biz buradan bir yere varamayız.”