Abone Ol

Selçuk Tepeli'den eski bakan Akdağ'a Ali Edizer tepkisi

Fox Haber sunucusu Selçuk Tepeli, çok eşliliği savununca görevinden alınan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in kendi bakanlığı döneminde yükselmesiyle ilgili olarak Recep Akdağ'ın "Ben o kısımları bilmiyorum, hatırlamıyorum'' açıklamasına tepki gösterdi.

Selçuk Tepeli'den eski bakan Akdağ'a Ali Edizer tepkisi

Medeni Kanun ile laikliği hedef alan ve çok eşliliği savunan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, Sağlık Bakanlığı tarafından görevinden alınmıştı. Görevden alınmasının ardından ise Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklama yapmıştı.

Akdağ açıklamasında, Ali Edizer'in kendi bakanlığı döneminde yükselmesiyle ilgili olarak "Ben o kısımları bilmiyorum, hatırlamıyorum. Bizim zamanımızda böylesine kabul edilemeyecek söylemleri olan bir kişi değildi. Bir tane kendini bilmezden dolayı bizim hakkımızda hüküm verilmesi yanlış" demişti.

Fox TV Ana Haber sunucusu Selçuk Tepeli Akdağ'a tepki göstererek "Bakan bey de diyor ki 8 ay çalıştım ama bilmiyorum. O zaman bakanlık yapmayacaksın kardeşim bu ülkede. O kadar ucuz bir ülke mi burası?" dedi.

İşte o anlar:

Selçuk Tepeli'nin konuşması şöyle;

"Bu olay sandığımızdan da önemli. Siyasi parti liderlerinin bu olaya gerekli önemi göstermediğinin kanaatindeyim. Günlerdir ağızlarından kerpetenle laf alınıyor. Neden? Bunu hepimiz merak ediyoruz.

Bu adam oraya nasıl geldi? 2018 raporuna göre bu ülkede 30 tarikat var. 400'den fazla kolları var aktif. Sadece İstanbul'da 445 tane tekke var. Şimdi bu nasıl oldu bunu tarif etmek gerek. Bu ülke laik bir devletse, ki anayasamızda öyle yazıyor bu olamaz. Çünkü bu bağlantılar yüzünden eğer elde ediyorlarsa bir kere bu iş adaletsiz demektir.

Bakan bey de diyor ki 8 ay çalıştım ama bilmiyorum. O zaman bakanlık yapmayacaksın kardeşim bu ülkede. O kadar ucuz bir ülke mi burası?"