Abone Ol

Selçuk Özdağ: İktidar kanunlarla bizi engelleyemez

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP, HDP, Saadet Partisi, Hüda-Par, BBP, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti ile video konferans yöntemiyle bayramlaşma gerçekleştirdiklerini buna karşı ‘biz bize yeteriz’ diyen iktidar partisinin üç partiye ambargo uyguladığını belirtti.

Selçuk Özdağ: İktidar kanunlarla bizi engelleyemez

Medyafaresi.com Ankara

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle partiler arası Ramazan Bayramı kutlamaları bu yıl video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Yeni kurulan siyasi partiler Gelecek Partisi ve Deva Partisi ve HDP iktidar ortaklarının bayram ambargosuna uğradı.

AKP; HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ile görüşmeyecek, MHP ise HDP, İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaşmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı'nı bu bayram aramamayı tercih etti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen partiler arası bayramlaşma programı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Yeni kurulan siyasi partiler Gelecek Partisi ve Deva Partisi ve HDP iktidar ortaklarının bayram ambargosuna uğradı. AKP; HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ile görüşmeyecek, MHP ise HDP, İYİ Parti, DEVA ve Gelecek Partisi ile bayramlaşmadı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ,  CHP, HDP,  Saadet Partisi (SP), Hüda-Par, BBP, Yeniden Refah Partisi,  Demokrat Parti (DP)  ile video konferans yöntemiyle bayramlaşma  gerçekleştirdiklerini buna karşı ‘biz bize yeteriz’  diyen iktidar partisinin üç partiye ambargo uyguladığını belirtti.

Bayramlaşmalarda Pandemi sonrası Türkiye, daha çok demokrasi, insan hakları konularının öne çıktığını anlatan Özdağ, “Demokrasiye atıfta bulunduk. Sistemi demokratikleştirmeye, sistemi insan haklarıyla tanıtmaya ihtiyacımız olduğunu konuştuk” dedi.

Özdağ:  Bizi sandıkta engelleyemezler

Gelecek Partisi adına bayramlaşmalara katılan Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, öne çıkardığı konuları şöyle anlattı:

“Yaralayan siyasetten çok onaran siyasete, parmak sallayan, yumruk sıkan siyasetten çok kucaklayan siyasete, korku siyasetinden sevgi siyasetine, korku dilinden barıştırıcı dile ve Türkiye’nin otoriterleşmeye değil Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaş’a  ihtiyacını olduğunu konuştuk.

Türkiye’nin yeni siyasete yönelmesinin mecburi olduğunu başka bir çaresi olmadığını söyledik. Dayatmalarla Türkiye’yi yönetemeyeceklerini, çıkaracakları kanunlarla bizleri sandıkta engellemeyeceklerini ne yaparlarsa yapsınlar milletin üzerinde olmayacaklarını anlattık. Sandıkla milletle buluşacağız ve seçime gireceğiz”.