Abone Ol

Sedat Peker'in Sağ Kolu Emre Olur Gizli Operasyonla Yakalandı, Arnavutluk'ta Gözaltında

Gazeteci Erk Acarer, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yakın kaynaklardan edindiğini belirttiği bazı iddiaları gündeme getirdi. Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağırıldığını; buradan önce Sırbistan'a ardından Arnavutluk'a yollandığını yazan Acarer, Olur'un bu sabah 08.30 İstanbul uçağına bindirildiğini ancak avukatların müdahalesiyle geri indirildiğini yazdı.

Sedat Peker'in Sağ Kolu Emre Olur Gizli Operasyonla Yakalandı, Arnavutluk'ta Gözaltında

Acarer, "Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde" dedi.

Paylaşımında ayrıca Peker'in evine yapılan saldırı, başına konduğu iddia edilen 25 milyon dolar ödül ve yakınlarının kurşunlanmasını hatırlatan Acarer, yaşananları "BAE’nin Peker’e mesajı" olarak değerlendirdi. Acarer, "Olanlar 'Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz' diye okunabilir" dedi.

Acarer, Olur'un Türkiye'ye gönderilmesine müdahale edilmesinin diplomatik bir krize neden olabileceği görüşünü savundu.

Acarer’in Twitter’dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Sedat Peker cephesinde yeni ve önemli gelişme! Peker’e yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler çemberin daraldığını gösteriyor. Kamuoyunda basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, 3 gün önce Arnavutluk’tan B.A.E’ye geçiyor.

Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor. Ama işlemleri yapılmıyor. Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.

Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon $ konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı.

Olanları “Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz” diye okunabilir. Anlattıklarının ne kadar önemli olduğu bir kez daha teyid ediyoruz. Keşke biraz daha derinlemesine araştırma yapabilseydik, gerçeğin biraz daha üzerine gidebilseydik ve böyle balık hafızalı olmasaydık!

Diplomatik bir kriz geliyor. Arnavutluk’tan edindiğimiz son bilgi: Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi.

Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu.

Yine edindiğimiz bilgiler Türk yetkililerin buraya gittiği yönünde! Kısaca şu anda İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havaalanı nezaretinde. Türk yetkililerin gitmesini, büyüme olasılığı olan bir kriz diye değerlendirmek mümkün."