Abone Ol

Sedat Peker'in Ramazan Kolilerini Dağıtmak Örgüt Suçu Oldu, 10 Kişi Gözaltında

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “iktidara destek verirken, Rize’de miting dahi düzenleyen Sedat Peker’in bu yıl Ramazan ayına denk gelen 2 Nisan günü Rize’de dağıttığı yardım kolilerinin örgüte yardım kapsamına sokulduğunu” yazdı

Sedat Peker'in Ramazan Kolilerini Dağıtmak Örgüt Suçu Oldu, 10 Kişi Gözaltında

Saymaz’ın aktardığına göre, Peker’in İstanbul’dan TIR’la gönderilen yardım kolileri, Rize’de muhtarlara elden verildi. Yardım görüntüleri, Peker’in danışmanı Emre Olur tarafından Twitter’dan yayınlanınca Rize’de operasyon yapıldı. Bu yardımı organize eden Yılmaz G. ve Erkan S., görüntüleri çeken gazeteci Hüseyin Y., yardımları alan Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay Maşalacı ve Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya’nın aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Yılmaz G., Erkan. S. ve Hüseyin Y.’ye suç örgütüne yardım gerekçesiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

Saymaz, gazeteci Hüseyin Y.’nin yaşananlara ilişkin, “Peker’i bugüne kadar iktidar korudu. Peker Rize’de miting yaptı. Daha önce de çok kez yardım dağıttı. Şimdi mi yardımlar suç oldu?” sitemini aktardı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.