Abone Ol

Sedat Peker'in ifşa ettiği rüşvet çarkına savcılıktan takipsizlik kararı

Sedat Peker’in Saray’a uzanan ifşalarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada bir kısım şüpheliler yönünden yetkisizlik kararı verildi. Bu şüpheliler hakkındaki dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Sedat Peker'in ifşa ettiği rüşvet çarkına savcılıktan takipsizlik kararı

Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP Erzurum Milletvekili olan kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini iddia etmişti. Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu Sineren'i "Way Out" adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söyleyen Peker, burada Mine Tozlu'dan 12 milyon lira danışmanlık adı altında “rüşvet” istendiğini öne sürerek belge paylaşmıştı.

Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Sedat Peker'in iddialarını Halk TV'de yayınlanan İnan Demirel ile Asıl Mesele programına bağlanan Mine Tozlu Sineren doğrulamıştı. Bu iddialar nedeniyle Korkmaz Karaca Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliğinden ve AKP’deki görevinden istifa etmişti.

Soruşturma başlatılmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise iddialara ilişkin soruşturma başlatmış Mine Tozlu Sineren’in ihbarcı sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Başsavcılık Sineren’in ifadesinde ismi geçen AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban, Korkmaz Karaca ve Serkan Taranoğlu hakkında yetkisizlik kararı verdi. Olay sırasında bu şahısların Ankara’da olduğunun belirtildiği karar ile dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.