Abone Ol

Selin Sayek Böke kimdir?

Selin Sayek Böke, CHP İzmir kontenjan adaylarından biri. Ekonomiden sorumlu olan Selin Sayek Böke, Çiller'e benzetiliyor. Peki Selin Sayek Böke kimdir?

Selin Sayek Böke kimdir?

1972 yılında doğdu. Lise eğitimini 1989 yılında TED Ankara Koleji’nde tamamladı.

1993 yılında ODTÜ İktisat bölümü’nden lisans diplomasını aldı. 1993-1999 yılları arasında Duke Üniversitesi’nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında Duke Üniversitesi’nde ders vermenin yanı sıra Dünya Bankası projelerinde danışmanlık görevlerinde de bulundu. Bu danışmanlık görevleri kapsamında Güney Afrika, Doğu ve Orta Avrupa ekonomilerine dair projelerde çalıştı. 1999 yılında Duke Üniversitesi’nden İktisat doktorasını aldı.

1999-2001 yılları arasında Bentley College’da Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 2001-2003 yılları arasında IMF’nin Washington DC ofisinde Ekonomist olarak görev aldı. Uganda masasındaki görevini sürdürürken aynı yıllarda Ziyaretçi Öğretim Üyesi olarak Georgetown Üniversitesi’nde ders verdi.

2003 yılından beri Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. 2010 yılında Doçent olan Selin Sayek Böke, 2011-2014 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı görevini sürdürdü. 2013-14 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

2011 yılından itibaren TÜBİTAK Sosyal Bilimler Araştırma Grubu (SOBAG) Danışma Kurulu üyesidir.

Yaptığı bilimsel çalışmalar birçok uluslararası ve ulusal endeksli dergide ve kitaplarda bölüm olarak yayınlanmıştır. “Uluslararası iktisat alanında doğrudan yabancı yatırımların etkileri ve belirleyicileri konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 2010 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü almıştır. Bilimsel katkıları aynı zamanda 2007 yılında Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün verdiği ‘Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü’nü (Excellence Award in Global Economic Affairs) kazanan dört ekonomistten biri oldu. 2011 yılında da Mustafa Parlar Vakfı Teşvik Ödülü aldı.
İngilizce bilen Selin Sayek Böke evli ve iki çocuk annesidir.

CHP'nin yeni yönetiminde dikkat çeken isimler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda seçilen Parti Meclisi (PM) içinden yeni dönem politikalarının uygulamasında en üst parti organı olarak çalışacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

12 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreterden oluşan, partinin “vitrini” de olan MYK’da büyük değişiklik gerçekleşti. PM’ye giremeyen eski Genel Sekreter Gürsel Tekin’in yerine yeni Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır oldu. Geçen dönem Parti Sözcüsü olan Haluk Koç, idari ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

DIŞ POLİTİKA ÖZTÜRK’TE

Yeni dönemde Parti Sözcülüğü görevini, aynı zamanda ekonomi politikalarından sorumlu olan Selin Sayek Böke sürdürecek. Daha önce yerel yönetimlerden sorumlu olan Veli Ağbaba, işçi sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK’da devam ediyor.

PM yarışında büyük başarı gösteren eski milletvekili Erdal Aksünger, bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. IŞİD militanlarının rehin tuttuğu eski Musul Başkonsolosu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, yeni CHP yönetiminde dış politikayı yönetecek. İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da insan ve doğa haklarıyla ilgili Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışacak. İşte CHP’nin yeni MYK listesi:

- Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşları)
- Erdal Aksünger (Bilgi ve İletişim Teknolojileri)
- Zeynep Altıok (İnsan ve Doğa Hakları)
- Tekin Bingöl (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme)
- Selin Sayek Böke (Ekonomi Politikaları – Parti Sözcüsü)
- Çetin Osman Budak (İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri)
- Yasemin Öney Cankurtaran (Tanıtım ve Halkla İlişkiler)
- Lale Karabıyık (Sosyal Politikalar)
- Haluk Koç (İdari ve Mali İşler)
- Bülent Tezcan (Hukuk ve Seçim İşleri)
- Seyit Torun (Yerel Yönetimler)
- Öztürk Yılmaz (Dış İlişkiler)
- Kamil Okyay Sındır (Genel Sekreter)