Abone Ol

Savcı Bharara'nın ağzı kulaklarında: Zarrab rüya takımı kurmuştu ama...

New York Güney Bölgesi başsavcısı olduğu dönemde sürecin başrolünde oynamış ve Türkiye’de de hatırı sayılır bir ‘hayran kitlesi’ edinmiş bulunan Bharara, gelinen noktayı Twitter’dan değerlendirdi.

Savcı Bharara'nın ağzı kulaklarında: Zarrab rüya takımı kurmuştu ama...

İşadamı Reza Zarrab’ı tutuklatan eski savcı Preet Bharara, “Suçlarını kabul etti, çünkü suçlu” dedi.

Onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıya bulunduğu davada itirafçı olarak ‘sanık’ken ‘tanık’ konumuna geçen Sarraf’ın tüm suçlamaları kabul ettiği ortaya çıkmıştı.

Sahneden çekilmiş bulunsa da New York Güney Bölgesi başsavcısı olduğu dönemde sürecin başrolünde oynamış ve Türkiye’de de hatırı sayılır bir ‘hayran kitlesi’ edinmiş bulunan Bharara, gelinen noktayı Twitter’dan değerlendirdi.

Zarrab’ın çözüldüğünü ve savcılıkla işbirliği içinde bulunduğunu aktaran eski savcı, “Mahkemede kendini savunmaya sonuna kadar hakkı vardı. Yardım etsinler diye avukatlardan bir ‘rüya takımı’ da kurmuştu. Suçlarını kabul etti, çünkü söz konusu suçlamalardan suçlu.”

Bharara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından, ‘FETÖ’ lideri Fethullah Gülen’e ‘çok yakın’ olmakla suçlandığı bir habere ilişkin bir tweet’i retweet ederken de şu yorumu yapmıştı: “Türk dışişleri bakanı bir yalancı. Mahkemede ne olacağını göreceğiz.”

Eski savcı, görevden alınması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ısrar ettiğini de söylemişti.

Başkan seçildikten sonra Donald Trump’la geçen yılın kasım ayında görüşen Bharara, kendisinden görevine devam etmesinin talep edildiğini belirtmişti. Trump yönetiminin istifalarını istediği 46 savcı arasında Bharara’nın da olması ise “Trump, Obama’nın izlerini siliyor” yorumuna neden olmuştu.

Mart ayında görevine son verilen eski savcı, New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders veriyor.