Abone Ol

Satış haberiyle Borsada coşan Doğan hisseleri bir günde ne kadar kazandırdı?

Demirörenlerin Hürriyet'i satın almasının ardından Doğan Holding ve Hürriyet Gazetecilik hisseleri uçuşa geçti. BIST 100'de en çok kazandıran 10 şirketten 6'sı doğan grubunun oldu.

Doğan hisseleri bir günde ne kadar kazandırdı?

Demirören Grubu’nun Hürriyet Gazetesi, CNN Türk ve Posta gibi Türkiye’nin önemli yayın organlarını Doğan Grubu’ndan satın almasının ardından Doğan Holding şirketlerinin hisselerinde sert yükseliş yaşanıyor.

GCM Menkul Değerler Araşıtrma Uzmanı Enver Erkan hisselerdeki yükselişi kısa süreli değer kazanma olarak değerlendirdi. Erkan sozcu.com.tr’ye şu açıklamalarda bulundu:

Doğan Grubu’na ait olan Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Türk’ün Demirören Medya tarafından satın alındığı haberleri ile beraber gruba ait hisse senetlerinde hızlı bir yükseliş görüldü. En çok tepki Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Holding hisselerinden geliyor; bunun dışında Doğan Gazetecilik, Doğan Burda, Milpa ve Çelik Halat hisselerinde de artışlar var, her ne kadar HURGZ ve DOHOL kadar olmasa da…

Bunun gibi satın alma veya birleşme haberleri kamuya duyurulduğunda bu bilgiden yararlanan yatırımcıların kısa süreli alımları firmaların hisse senetlerinde hızlı değerlenmeye sebep olabilir.

Satış haberiyle Borsada coşan Doğan hisseleri bir günde ne kadar kazandırdı? - Resim: 1

Şirket satın alma veya birleşmelerinin hisse senedi fiyatına etkisi genelde pozitif şekilde gerçekleşir, firma açısından olumlu algılanır. Yatırımcıların satın alma haberine ilgi göstermelerinin etkisiyle açıklayabiliriz.