Abone Ol

Pence 2 defa rica etmiş: Saraydaki görüşmeye ABD’li gazeteciler girdi mi?

Medyafaresi.com son dakika haberleri: Merakla beklenen Erdoğan ve Pence görüşmesi 10 dakika planlanmıştı ama 1 saat 40 dakika sürdü. Ardından heyetler arası görüşmelere geçildiğinde ilginç bir gelişme yaşandı.

Pence 2 defa rica etmiş: Saraydaki görüşmeye ABD’li gazeteciler girdi mi?

ABD başkanı Trump’ım Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı küstah hakaretler ve tehditlerle dolu mektubunun ortaya çıkmasından sonra gözler Ankara’daki kritik görüşmeye çevrildi.

Ankara’ya gelen ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan ve Pence görüşmesi 10 dakika olarak planlanmıştı ama 1 saat 40 dakika sürdü.

Ardından heyetler arası görüşmeler başladı. İşte bu görüşmede yaşanan ilginç  bir olayı ise FOX Ankara Haber Müdürü Engin Yılmaz canlı yayında Fatih Portakal’ın sorularını yanıtlarken açıkladı.

3 saattir devam eden görüşmelere sadece ABD’li gazeteciler alınmıştı.

Engin Yılmaz’ın aktardığına göre, ABD heyetiyle Ankara’ya gelen Amerikalı gazeteciler heyetler arası görüşmelere soru sormadan dinlemeleri şartıyla alındı. Ancak Cumhurbaşkanlığına akredite olan Türk gazeteciler bu toplantıya alınmadı.

İşin aslı daha sonra ortaya çıktı. Pence iki kez ABD’li gazetecilerin görüşmeyi takip etmesi için Erdoğan’dan rica etti ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu onaylamadı. ABD’li gazeteciler de fotoğraf çekiminden sonra salonun dışına çıkarıldı.

Medyafaresi.com