Abone Ol

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film

Bazen aşırı cinsellik bazen de şiddet sebebiyle sinemalarda birçok film sansüre uğruyor.

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film

Ancak bunlardan birkaçı var ki, 'sansür' kelimesi yanında 'pamuk şeker' gibi kalıyor. İşte sansüre uğrayan en çarpıcı 10 film.

Nymphomaniac

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 1

Yönetmenliğini Lars Von Trier'ın yaptığı, kadrosunda Charlotte Gainsbourg, Joe Stellan Skarsgård, Seligman Stacy Martin, Young Joe Shia LaBeouf gibi oyuncuların bulunduğu Nymphomaniac - İtiraf filmi ülkemizde yasaklanmış filmlerin başında geliyor.

A Serbian film

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 2

Tüm zamanların en tartışmalı ve rahatsız edici filmlerinden biri olan 2010 yapımı "Bir Sırp Filmi"; içerdiği çocuk istismarı, tecavüz, işkence ve diğer rahatsız edici sahnelerden dolayı yasaklandı.

Grotesque

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 3

-"Grotesque", 2009 yapımı bir Japon korku filmi. Organların kesilmesi, gözlerin oyulması gibi rahatsız edici sahnelerden dolayı birçok ülkede yasaklandı. Bir filmden çok şiddet deneyi gibi izlenim oluşturan filmde, iki sevgiliyi rehin alan bir kaçığın onlara yaptığı işkence konu ediliyor.

Teksas Katliamı

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 4

Ünlü seri katil Ed Gein'in yaşamından esinlenilen "The Texas Chain Saw Massacre" filmi 1974'te yayınlandı. Aşırı şiddet sahnelerden dolayı çok sayıda şikayet alan film, birçok ülkede yasaklandı ve çoğu sinemada da gösterimi durduruldu.

Nuh: Büyük Tufan

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 5

Kadrosunda oldukça önemli isimlerin bulunduğu Noah - Nuh: Büyük Tufan filmi Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn'de İslami inançlara aykırı olarak dı geçen peygamberlerin yüzünü gösterdiği gerekçesiyle filmin gösterimini yasakladı.

The Exorcist

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 6

1973 yılında yayınlanan "The Exorcist" filminin, popüler kültür üzerinde inanılmaz bir etkisi oldu. Bazıları tarafından tüm zamanların en korkunç filmlerinden biri olarak kabul edilen film, ayrıca sinema tarihinin en çok hasılat elde eden yapımlarından biri. Bazı ülkelerde hem içerdiği korku sahnelerinden, hem de dini nedenlerden dolayı yasaklandı.

Natural Born Killers

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 7

1994 yılında yayınlanan ve şiddetli bir cinayet çılgınlığı başlatan iki sevgilinin öyküsünü anlatan "Katil Doğanlar" filmi, içerdiği şiddet sahnelerinden dolayı yasaklandı. Filmin yönetmeni Oliver Stone, Amerikan Sinema Filmleri Derneği'nin yasağı kaldırması için, yaklaşık 4 dakikalık bir bölümü kesmek zorunda kalmıştı.

120 Days of Sodom

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 8

-Pier Pablo Passoli'nin, Marquis de Sade'nin '120 Days of Sodom' romanından beyazperdeye uyarladığı ve çektiği zaman büyük olay yaratan 1975 yapımı film, tüm dünyada yasaklanarak en çok yasaklanan film rekorunun sahibi olmuştur. Oldukça sinir bozucu ve rahatsız edici filmdir ki, filmin yönetmeni Pasolini sokakta linç edilerek öldürülmüştür.

Malcolm Mcdowell

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 9

Malcolm Mcdowell'ın, Roma'nın en sapık imparatoru Caligula'yı oynadığı film, çekildiği zaman gerçekleri yansıtmaması nedeniyle oldukça tepki çekmişti. Erotik filmleriyle ünlü İtalyan yönetmen Tinto Brass'ın çektiği bu film, Caligula döneminde Roma İmparatorluğu'nun nasıl bir sapkınlık içinde olduğunu anlatıyor. Gerçeği saptırması ve barındırdığı aşırı cinsellik nedeniyle birçok ülkede yasaklanan film, izleyenleri de yok artık bunlar da mı olmuş dedirtecek cinsten.

Baise Moi

Sansüre takılan en çarpıcı 10 film - Resim: 10

Biri eski hayat kadını, diğeri de tecavüze uğramış iki kadının intikam almak için yolları düşmesi ve izleyenlere küçük dilini yutturacak şiddet unsurlarının yer aldığı bir maceranın başlaması. 2000 yapımı film, başta Fransa olmak üzere bir çok ülkede yasaklanmıştır