Abone Ol

Şanlıurfa Valisi Ayhan’ın Şeyhlerle Bir Araya Gelmesine Tepki

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, göreve başladıktan sonra şeyhlerle bir araya geldi. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Vali, görev sınırlarını aşmıştır. Görevden el çektirilmeli ve hakkında adli işlem yapılmalıdır” dedi.

Şanlıurfa Valisi Ayhan’ın Şeyhlerle Bir Araya Gelmesine Tepki

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, göreve başladıktan sonra şeyhlerle bir araya geldi.  Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Vali, görev sınırlarını aşmıştır. Görevden el çektirilmeli ve hakkında adli işlem yapılmalıdır” dedi.


Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın haberine göre, buluşmada şeyhler yaptıkları “hizmetleri” Vali Ayhan’a anlattı. Ayhan’a AKP Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan eşlik etti.

Eminağaoğlu, “Devrim yasaları arasında olan 1925 tarih ve 677 sayılı yasaya göre tarikat ve cemaatler kapatılmıştır. Bu devrim yasası anayasanın 174. maddesinde de koruma altındadır. Tarikatlar, cemaatler ve bunlara ilişkin şeyhlik gibi unvanlar yasak olmasına rağmen, bu devrim yasası yürürlükte değilmiş gibi hareket edilmektedir” dedi. Anayasanın 2. ve “Din ve vicdan hürriyeti” başlıklı 24. maddesini anımsatan Eminağaoğlu, “Tarikat ve cemaatlerin varlığı, kuşkusuz bu hükümlere de aykırılık yaratmaktadır” diye konuştu.

Ayhan için İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunan Eminağoğlu, “Şeyhleri muhatap alarak görüşen Vali Salih Ayhan, görev sınırlarını aşmıştır. Ayhan, görevden el çektirilmeli ve hakkında adli işlem yapılmalıdır. Cumhurbaşkanı’nın, bir şeyhin cenaze törenine üstelik neredeyse tüm bakanlarıyla katıldığını hatırlarsak, bu gibi uygulamalar ve devrim karşıtı adımlar her geçen gün artarak devam edecektir. Böyle olunca artık devrim yasalarını ve Cumhuriyet’i yaşatmanın yolu, bu iktidarın değişmesi ile olanaklıdır” ifadesini kullandı.