Abone Ol

Şamil Basayev'in öldürülmesine Türkiye yardım etti mi?

İzvestiya gazetesi, Çeçen direnişçi Şamil Basayev'in öldürülmesi operasyonunda Türkiye'nin de rol aldığını iddia etti. Bu iddialar doğru mu? Çeçenler'e bunu yapmış olabilir miyiz?

Şamil Basayev'in öldürülmesine Türkiye yardım etti mi?

Rus basını, Çeçen direnişçi Şamil Basayev'in öldürülmesi operasyonunda Türkiye'nin de rol aldığını iddia etti. İzvestiya gazetesi, Türkiye'nin yanı sıra ABD ve Gürcistan'ın da Rusya'ya yardım ettiğini yazdı.


Gazeteye göre, ayrılıkçı Çeçenlere Irak'tan cephane gönderileceğini öğrenen Rus Gizli Servisi, ABD'lilerin yardımıyla patlayıcıların içine uzaktan kumandalı bir bomba yerleştirmeyi başardı.


Tuzaklı patlayıcıların Çeçenlerin eline ulaşması için Türkiye ile Gürcistan'dan yardım istendi ve cephanenin iki ülke topraklarından sorunsuz geçmesi sağlandı.


Türkiye'nin operasyona katılması için ABD'nin aracılık yapmış olabileceğini belirten gazete, Türk ve Gürcü topraklarından engellemeyle karşılaşmadan geçen patlayıcıların İnguş Cumhuriyet'ne ulaştığını yazdı.


İzvestiya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 29 haziranda Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le görüşmesinin ardından yaptığı, "teröre karşı ortak mücadele konusunu da ele aldık" açıklamasının Basayev operasyonuyla ilgili olabileceği yorumunda bulundu.