Abone Ol

Şahan Gökbakar'dan Recep İvedik 7 ile ilgili flaş Kemal Sunal yorumu

Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum’a konuk olan komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, hayat verdiği Recep İvedik filminin eleştirilmesine yanıt verdi. Gökbakar, "Osuruyor, geğiriyor milyonları götürüyor. E hadi götür o zaman. Hadi bakalım çekin kendi osuruğunuzu kaç kişi izliyor? Olmaz yani çünkü hikâye bu değil, olay o karakteri yaratabilmek” dedi.

Şahan Gökbakar'dan Recep İvedik 7 ile ilgili flaş Kemal Sunal yorumu

Komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, Candaş Tolga Işık’ın sunumuyla tv100’de ekranlara gelen ‘Az Önce Konuştum’ programında soruları yanıtladı.

Gökbakar, yakın zamanda vizyona girecek Recep İvedik 7 filmini anlattı. Gökbakar, “Recep İvedik 7 güzel bir film oldu. Rahmetli Kemal Sunal’ın yaptığı tarzda da halkın sorunlarına değinen bir hikayesi oldu” dedi.

Televizyonlarda komedi içeriğinin çok kalmadığını da ifade eden Gökbakar, televizyonda izleyebileceği bir şeyin olmadığını belirtti. Gökbakar, sözlerinin devamında “Televizyonlarda komedi içeriği çok kalmadı Güldür Güldür var ama o da şimdi siyasi mizah yapmaya başladı, ihtiyaç demek ki o yönde. Yeni jenerasyon YouTube üzerinden ilerlemeye yöneldi. Dolayısıyla televizyonlarda para getiren şeylere yönelindi” ifadelerini kullandı.

"Hiçbir senaryo ekibi yok"

Filmlerinin yazılış hikayesine ilişkin açıklama yapan Gökbakar, "Hiçbir senaryo ekibi yok, Togan’la beraber toplantılar yapıyoruz. Evde toplanıyoruz, genelde Togan’ın evi oluyor bütün gün konuşuyoruz" dedi.

Recep İvedik karakterinin doğuş hikayesini anlatan Şahan Gökbakar, “Televizyonda kariyerim bitmek üzere, yaz sezonuna giriyoruz düşün yeni sezon belli değil… Ben abi dedim ki, ‘Gel bir sinema filmi yapalım’. Ne yapalım derken açtık biz Youtube’u en fazla izlenen skecimiz hangisi diye. O zaman verecek Recep İvedik yapalım dedik. Bu veriler bizi buna itti” ifadelerini kullandı.

Recep İvedik 7 filminin vizyona girmesine sayılı günler kala tv100’e konuk olan Şahan Gökbakar, “Recep İvedik neden eleştiriliyor?” sorusuna da yanıt verdi.

“Hadi bakalım çekin kendi osuruğunuzu kaç kişi izliyor?”

“Düşün bir filmin beşincisine 8 milyon kişi gidiyor düşün… Demek ki var bir hikmeti” diyen Şahan Gökbakar, ““Birileri izliyor. Tekil insanlar sinemaya gidiyor. Bilet sayısı bu… Bugün 8 milyon insanı evinden çıkart sinemaya zor yani. Düşün bir filmin beşincisine 8 milyon kişi gidiyor düşün… Demek ki var bir hikmeti… Osuruyor, geğiriyor milyonları götürüyor. E hadi götür o zaman. Hadi bakalım çekin kendi osuruğunuzu kaç kişi izliyor? Olmaz yani çünkü hikâye bu değil, olay o karakteri yaratabilmek, seni sürüklediği hikayeyi üretmek” dedi.

Candaş Tolga Işık’ın "Recep’in numarası ne?” sorusuna yanıt veren komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, “Bizde bilmiyoruz tahmin ettiğimiz bazı şeyler var. En önemli şey samimiyet diyebiliriz. Recep karakterinin içinde barındırdığı dinamikler aslında birçok insanın içinde barındırdığı dinamikler” dedi.

“Birçok sebebi var”

Recep İvedik 7’nin neden sinemaya girmeyeceğine ilişkin soruya yanıt veren Şahan Gökbakar, “Birçok sebebi mesela 2019’lu yıllarda yaşadığımız sinemacılarla mısır polemiği. Pandemi döneminde insanların daha çok evde vakit geçirmesi etken oldu, ekonomik koşullar etken oldu” yanıtını verdi.

“Yavaşlayacaktır ama kaybolmayacaktır”

Gökbakar, “Dijital platformlar sinemanın sonunu getirecek mi?” sorusuna ise “Dünya böyle giderse olabilir ama sinemanın da ayrı bir keyfi var, yavaşlayacaktır ama kaybolmayacaktır” dedi.