Abone Ol

Sacit Aslan'dan Gündem Yaratacak Yeni Kitap: Bir Masalda İki Kral Olmaz

Eğlence dünyasının duayen ismi Sacit Aslan, yeni kitabı "Bir Masalda İki Kral Olmaz" ile bir dönemin Türkiye'sine ışık tutuyor. Sacit Aslan'ın Kitabı Kırmızı Kedi etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Sacit Aslan'dan Gündem Yaratacak Yeni Kitap: Bir Masalda İki Kral Olmaz

Sacit Aslan kitabıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı.

Kitapta, Maksim’le birlikte Türkiye’nin yakın dönem Türkiye tarihini anlatmaya çalıştım. Bugün “eskiden Türkiye böyle değildi” gibi sözleri çok duyuyorum. Peki, bu beğenmediğimiz Türkiye son 15-20 yılda mı ortaya çıktı?

Kültürel yozlaşma nasıl başladı? Bunun toplumsal temelleri neler? Bu sorulara sağlıklı cevaplar vermeden bugünkü Türkiye’yi anlayamayız. Ben bu kitabın merkezine bilerek kendimi değil, Maksim’i koydum.

Çünkü Maksim, Türkiye’nin hem ekonomik hem de kültürel çöküşünü anlatabileceğimiz en güzel simge! Maksim’de bu ülkeyi bu hale getirenler de var, plansız ekonomiye bağlı olarak değişen kültürel yapı da var, ezileni de var, ezeni de…

Bir anı kitabı yazmak istemedim, Türkiye’nin son 70 yılında değişen kültür-sanat hayatını nesnel bir biçimde genç kuşaklara aktarmaya çalıştım. Bu kitaptan genç kuşaklar özellikle de araştırmacılar faydalanabilir ve daha özgün eserler çıkarırlarsa ben amacıma ulaşmış olacağım…

Sacit Aslan'ın kitabını elde etmek isteyenler bu linki tıklayabilir.

https://www.kirmizikedi.com

İŞTE KİTABIN KAPAĞI

Sacit Aslan'dan Gündem Yaratacak Yeni Kitap: Bir Masalda İki Kral Olmaz - Resim: 1