Abone Ol

Sabah yazarı Z kuşağını hedef aldı: Elektronik bağımlısı, mal ergen!

İktidara yakın Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, son dönemde seçimlerin kaderini değiştireceğini düşünülen 2000 yılından günümüze kadar olan zamanda doğmuş kişiler için kullanılan 'Z kuşağı' değerlendirmesi yaptı.

Sabah yazarı Z kuşağını hedef aldı: Elektronik bağımlısı, mal ergen!

Sabah yazarı Engin Ardıç, Z kuşağı gençlerine ağır hakaretlerde bulunarak "İçleri mal ergenlerle dolu, çoğu cahil. Megabayt dağıtarak oyları alınabilir" ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, bugünkü köşe yazısında, son dönemde seçimlerin kaderini değiştireceği düşünülen ve geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın YKS adayları ile buluştuğu yayında “Oy moy yok”, “Seçimlerde görüşürüz” yorumları ile gündeme gelen “Z kuşağı”nı hedef aldı.

BUNLARIN OYLARI BEDAVA MEGABAYT İLE ALINIR

Ardıç, Z kuşağının elektronik bağımlısı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bu bağımlılık ‘toksikomani’ gibidir, sigaradan da uyuşturucudan da daha derindir. (Kaldı ki bu uşakta uyuşturucu kullanımı daha önce görülmemiş boyutlara ulaşmıştır.) Çoğu cahildir. Bilgileri bilgisayarda karşılarına çıkan çoğu zırva ve yalan yanlış ‘site malumatıyla’ sınırlıdır.

Özgüvenleri de ‘tavan’ yapmış, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık ve arsızlık boyutlarına ulaşmıştır. Bilgisayar ve ‘sosyal medya’ da hayatlarının olmazsa olmaz bir parçasıdır tabii… Günde altı saatten fazla geçiriyorlar bilgisayarda.

Bunların cep telefonlarını ellerinden alsan, ölürler. Sosyal medyadan kessen intihara kalkışanlar çıkabilir. Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol ‘bedava megabayt’ dağıtmak tek çıkar yol gibi!”

Yazının devamı için TIKLAYIN