Abone Ol

Sabah Yazarı Hayal Aleminde: Muhalifleri Bile Berat Albayrak'ı Arıyor

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan affını isteyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a ilişkin olarak, "Kariyer planlaması ile hareket eden değil de 'tevekkül ve kadere iman etmiş' bir şahsiyet" değerlendirmesini yaptı.

Sabah Yazarı Hayal Aleminde: Muhalifleri Bile Berat Albayrak'ı Arıyor

Müderrisoğlu yazısında, "Öteden beri bilinirdi ama sadece akademik çevrelerin ilgi alanı ile sınırlıydı. Bugün, dünyanın birinci gündem maddesi olan konulardan bahsediyorum. "Enerji arz güvenliği, gıda güvenliği, finansal güvenlik." Bu kavramların hakiki manada Türkiye'nin radarına girmesi ve geniş kitlelerce fark edilmesi Berat Albayrak'ın, Enerji ve Hazine bakanlıkları döneminde oldu Ne zaman Albayrak ismine değinsek, -şimdilerde muhalifleri bile kendisini arıyor ya ne ise- "Yeniden aktif siyasete dönmesi için altyapı hazırlanıyor" tarzı klişelerle, önyargılı yorumlarla karşılaşıyoruz. Vallaha, geleceğe dair düşünceleri kendi özel alanındadır ama -tanıdığım kadarı ile- kariyer planlaması ile hareket eden değil de "tevekkül ve kadere iman etmiş" bir şahsiyettir kendileri." ifadesini kullandı. 

Müderrisoğlu şunları kaydetti:

"Benim işaret etmek istediğim husus ise... Ülkeye hizmet etme iddiasındaki insanların, hayatta iken hakkının teslimi. Elbette kimse hatadan münezzeh olamaz. O da belli tercihleri, yöntemleri ve kararları ile eleştirildi. Çoğu kez yargısız infaza uğradı. Lakin... Fani dünyada esas olan, bilançonun iki tarafının mizandaki karşılığıdır. Ve bu millet bunun takdirini er ya da geç yapar!"