Abone Ol

Sabah Yazarı Dilek Güngör Şokta: Cem Uzan 6 Ay Öncesine Kadar Erdoğan'ı Övüp Duruyordu

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, yurt dışında olan Cem Uzan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağına dair açıklamasını hatırlatarak, "Cem Uzan daha 6 ay öncesine kadar Erdoğan'ı övüp övüp, Türkiye'ye dönmek istediğini söylemiyor muydu?" dedi.

Sabah Yazarı Şokta: Cem Uzan 6 Ay Öncesine Kadar Erdoğan'ı Övüp Duruyordu

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, yurt dışında olan Cem Uzan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağına dair açıklamasını hatırlatarak, "Cem Uzan daha 6 ay öncesine kadar Erdoğan'ı övüp övüp, Türkiye'ye dönmek istediğini söylemiyor muydu? Borcunun öyle silinmeyeceğini anladı, ondan sonra açıklamaları değişti" düşüncesini dile getirdi.

Güngör yazısında, "Dün Cem Uzan'ın 'Cumhurbaşkanı adayıyım' açıklamasını görünce geçenlerde duyduğum istihbarat aklıma geldi. Aldığı cezalar nedeniyle Cumhurbaşkanı adayı olması mümkün değil, onu geçiyorum da…Benim merak ettiğim, Cem Uzan daha 6 ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övüp övüp, Türkiye'ye dönmek istediğini söylemiyor muydu? Sosyal medyasında sabah akşam -borçlarının sıfırlanması ümidiyle- milli ve yerli söylemleriyle ahkam kesmiyor muydu? Paris'te elinde kadehiyle Türkiye'deki ekonomik sıkıntının küresel güçler tarafından organize edildiğini anlatmıyor muydu? 6 ay sonra ne oldu da aday olmaya karar verdi? Belli ki, Türkiye'de kimseden yüz bulamadı. Borcunun öyle silinmeyeceğini anladı, ondan sonra açıklamaları değişti." ifadesini kullandı. 

Güngör şunları kaydetti:

"Duyduğum istihbaratı da aktarayım: Uzanlar'ın Paris'te açtığı tahkim davalarını bilirsiniz. Dünyanın en iyi avukatlık bürolarını tutmuşlardı. Ama 2010'dan bu yana Türkiye'ye karşı açtıkları bütün davaları kaybettiler. Geçenlerde Paris Hukuk Mahkemesi'nde yeni bir dava daha açtılar. Bu kez eski Paris Baro Başkanı gibi ünlü avukatları da devreye soktular. 17 Mayıs'ta ilk duruşması görülen davanın konusu ilginç… TMSF'nin varlık satış ihalelerine katılan aralarında Suzan Sabancı, Ferit Şahenk, Nihat Özdemir ve Ahmet Nazif Zorlu gibi 52 isim sanık! Onlardan istenen tazminat 68 milyar dolar…"

Tıklayın