Abone Ol

Sabah Başyazarı: Kraldan çok kralcı olmamalıyız

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas bugünkü köşesinde insanların doğasında ‘ders alma’ kavramının olmadığını savundu.

Sabah Başyazarı: Kraldan çok kralcı olmamalıyız

“Birincisi asla kraldan fazla kralcı olmamalıyız” diyen Barlas, “Çünkü dün sizin canınız pahasına savunduğunuz ve onun için mücadele ettiğiniz kişiler, ileride bir gün sizi şaşırtacak ölçüdeki bir muhabbetle, geçmişte sizin mücadele ettiğiniz kişileri kucaklayabilirler” ifadesini savundu.

Başarı kavramının göreceli olduğunun altını çizen Barlas, “Bazı başarıların arkasında haksızlıklar, hukuksuzluklar ve demokrasi düşmanlıkları bulunsa bile, gün gelince bunlar unutulur ve elde kalan birikimlere bakılır” düşüncesini dile getirdi.

Barlas köşesinde "Asla tam olarak bilmediğiniz ve uzmanlık gerektiren konularda, 'Dava adamı' rolünü benimseyip, sizi aşan tartışmalarda taraf olmayın... Daha düne kadar aynı davanın neferleri olarak kavgalara giren insanların, bugün farklı cephelerde birbirlerinin düşmanları olabildiklerini görmezden gelmeyin. Bırakın gereksiz kavgaları onlar yapsın" uyarısında bulundu.